Marcinkevičius




Į Lietuvą ateina dar vienas naujas oro vežėjas – „FlyDubai“

lktuvas Į Lietuvą ateina dar vienas naujas oro vežėjas – Junginių Arabų Emyratų aviakompanijos  „Emirates Airlines“ antrinė skrydžių bendrovė „FlyDubai“. Skrydžius ji padės rudenį. 

Tai spaudos konferencijoje Vilniaus oro uoste ketvirtadienį pranešė susisiekimo ministras Marius Skuodis.

„Galiu pasakyti oficialiai – tai, dėl ko dirbome tikrai ne vienerius metus, Jungtinių Arabų Emyratų „FlyDubai“ kompanija ateina į Lietuvos rinką, ji startuoja su trimis savaitiniais skrydžiais“, – sakė M. Skuodis. 

Anot M. Skuodžio, itin svarbu, kad ši kompanija – tarptautinio lygio, tokios Lietuva dar nėra turėjusi.

„Tai reiškia visiškai kitą skrydžių patirtį, tiek į Dubajų, tiek, kas galbūt yra net svarbiau – į visas kitas Azijos, Afrikos ar Australijos destinacijas ir rinkas“, – sakė ministras.

Jis pridūrė, kad bendrovė žengia ir į kitų Baltijos šalių rinkas.

„Tiek su pačia kompanija, kuri žengia į Lietuvą, – „FlyDubai“, tiek su seserine susijusia įmone „Emirates“, kompanija žengia ne tik į Lietuvą, bet ir kartu į kitas Baltijos šalis. Tai yra strateginis žingsnis ir visiškai kitos galimybės mūsų verslui, turizmo sektoriui, aš net neabejoju – ir atvykstamajam turizmui, (...) investicinės sąlygos mūsų verslo bendradarbiavimui“, – pabrėžė M. Skuodis. 

Lietuvos oro uostų (LTOU) skrydžių vystymo skyriaus vadovas Tomas Zitikis teigė, kad nuo šių metų spalio vidurio bendrovė vykdys tris savaitinius skrydžius į Dubajų.

„Aš manau, bus kokybinis proveržis Lietuvos aviacijoje, (...) kadangi per Dubajaus skrydžių centrą galima pasiekti šimtus oro uostų, šimtus miestų pasaulio, tiek ir bendra kokybine prasme komforto“, – spaudos konferencijoje sakė T. Zitikis.

„Aš manau, kadangi mes turime porą vežėjų ta pačia kryptimi, tai kaina bus konkurencinga“, – pridūrė LTOU skrydžių vystymo skyriaus vadovas.

Tai jau trečia oro bendrovė, apie kurios veiklos pradžią Lietuvoje pranešta šiemet.  

Nuo gegužės reguliarius skrydžius tarp Vilniaus ir Reikjaviko pradės Islandijos pigių skrydžių bendrovė „Play“, o Graikijos bendrovė „Aegean Airlines“ tarp Vilniaus ir Atėnų skraidins nuo balandžio. 

„FlyDubai“ skraidina iš Dubajaus į Pakistaną, Šri Lanką, Saudo Arabiją, Nigeriją, Ganą, Indiją, Australiją, Egipta, Jordaniją, Nyderlandus, Turkiją, Kanadą, Europą – iš viso apie 300 krypčių. 

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode