Parama dėkojame




Lapkričio 19 d. minima VII Pasaulinė vargstančiųjų diena

vargst„Raginti Bažnyčią išeiti anapus savo sienų ir pasitikti skurdą įvairiomis formomis, kuriomis jis pasireiškia šiandieniniame pasaulyje.“ Su tokia dvasia lapkričio 19 d., sekmadienį, jau septintą kartą bus švenčiama Pasaulinė vargstančiųjų diena.

Šių metų tema, paimta iš Tobito knygos: „Nenusuk savo veido nė nuo vieno vargšo“ (Tb 4,7), buvo paskelbta per Šv. Antano Paduviečio šventę birželio 13 d. Arkivyskupas Rino Fisichella, Evangelizacijos dikasterijos proprefektas, artėjančio 2025 m. jubiliejaus kontekste ragina: „Tegul dėmesys labiausiai skurstantiems padeda mums tapti vilties piligrimais pasaulyje, kurį reikia nušviesti Prisikėlusiojo šviesa ir karitatyvine meile, kurią Jis uždegė mūsų širdyse“.

Šiais metais Pasaulinės vargstančiųjų dienos minėjime tiesiogiai dalyvaus Tarnavimo artimo meilei dikasterija, ji kuruos pietus vargstantiesiems, kurie Pranciškaus iniciatyva vyks Vatikano Pauliaus VI salėje. Šių metų pietus rengia Italijos „Hilton Hotels“ tinklas.

Elemozinarijaus tarnyba per Gailestingosios Dievo Motinos kliniką, popiežiaus įsteigtą struktūrą šalia Šv. Petro aikštės kolonados, ištisus metus teikia nemokamą sveikatos priežiūrą skurde gyvenantiems žmonėms. Pasaulinės vargstančiųjų dienos proga lapkričio 13–18 dienomis klinikos personalas ir savanoriai dirbs ilgiau. Skurstantiems žmonėms bus teikiamos nemokamos bendrosios medicinos ir įvairių sričių gydytojų paslaugos ir konsultacijos, atliekami tyrimai, norintys galės pasiskiepyti. Taip pat bus skiriami reikalingi vaistai ir terapija.

Evangelizacijos dikasterija, bendradarbiaudama su finansinių paslaugų ir draudimo bendrove UnipolSai, ir toliau rems nepasiturinčias šeimas įvairiomis formomis, pavyzdžiui, apmokant sąskaitas.

Popiežius Pranciškus savo žinioje pabrėžia, kad „kiekvieną dieną esame įsipareigoję priimti vargšus, tačiau to nepakanka. Skurdo upė teka per mūsų miestus ir vis labiau tvinsta, kol išsilieja; atrodo, kad ta upė mus įtraukia, todėl pagalbos, paramos ir solidarumo prašančių brolių ir seserų šauksmas vis stiprėja. Dėl šios priežasties sekmadienį prieš Jėzaus Kristaus, Visatos Valdovo, šventę susirenkame prie jo stalo, kad vėl sulauktume jo dovanos ir įpareigojimo gyventi kukliai ir tarnauti vargšams“.

DŽ/Vatican News nuotr.: Pietūs su vargstančiaisiais 2022 m. 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode