Popiežiaus žinia Barselonai: kelkite akis į Mariją

kelkiteTrečiadienio, gruodžio 8-osios, vakarą Barselonoje buvo įžiebta žvaigždė, vainikuojanti vieną iš garsiosios Šv. Šeimos – Sagrada Familia – bazilikos bokštų, kuris dedikuotas Švč. M. Marijai. Popiežius Pranciškus pasiuntė video žinią renginio dalyviams.

„Kiekvieną kartą, kai pakelsite akis į bokštą vainikuojančią žvaigždę, kontempliuokite mūsų Motiną. Ji yra „Naujosios evangelizacijos žvaigždė“, nes kaskart, kai žvelgiame į Mariją, atgyja mumyse tikėjimas, pajuntame meilės ir švelnumo galią“, – sakė Pranciškus trečiadienio vakarą Barselonoje vykusios žvaigždės įžiebimo iškilmės dalyviams. Popiežius ragino sekti Mergelės Marijos pavyzdžiu ir kasdien dalytis meile su kitais ir jiems tarnauti. Tegul Mergelė Marija saugo Barselonos gyventojų namus, mokyklas, universitetus, darbovietes, parduotuves, ligonines, kalėjimus. Popiežius paminėjo COVID-19 pandemijos paliestus žmones, visus, kurie patiria išmėginimus. „Brangūs bičiuliai, jums visiems šiandien šviečia Marijos bokšto žvaigždė“, – sakė Pranciškus ir galiausiai meldė Nekaltai Pradėtosios Marijos užtarimo Barselonos vyskupijos tikinčiųjų bendruomenei, pradėjusiai sinodinę  kelionę.

Sagrada Familia, didinga originalaus modernistinio stiliaus bažnyčia, yra statoma nuo devynioliktojo amžiaus pabaigos. Projekto autorius Antoni Gaudì darbą pradėjo 1883 m. Statyba vyksta labai lėtai, nes visi darbai finansuojami tik aukomis. Šiuo metu šventovės statyba jau beveik baigta, lieka tik kai kurios detalės. Popiežius Benediktas XVI, 2010 m. lankydamasis Barselonoje, konsekravo bazilikos pagrindinį altorių ir nuo to laiko ji, nors ne iki galo pabaigta, jau yra veikianti bažnyčia. Trečiadienio vakarą, prieš žvaigždės įžiebimą, bazilikos viduje buvo aukojamos Marijos Nekaltojo Prasidėjimo šventės Mišios. (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode