Parama dėkojame




Auksūdžio bendruomenė paminėjo veiklos 20-metį

auksode20Spontaniškai per vasaros šventę prieš dvidešimt metų liepos 5-ąją suburta Auksodės kaimo bendruomenė, šiemet liepos 6-ąją atšventė savo veiklos 20-metį. Kartu įspūdingai paminėta Karaliaus Mindaugo karūnavimo ir „Tautiškos giesmės“ diena.

Šventės atgarsiai

Būrys auksūdiškių, svečių susirinko Auksodžio kaimo parkelyje. Šiemet kartu su „Tautiškos giesmės“ giedojimu, paminėtas ir bendruomenės jubiliejus. Šventinė eisena su orkestru „Griaustinis“ ir „Saulės“ šokėjomis davė startą šventei. Tai buvo įspūdingas renginys – kupinas staigmenų, gausiu būriu atlikėjų. Sodriais balsais ir humoru užbūrė operos solistai Liudas Mikalauskas ir Egidijus Bavykinas, kurie kartu su susirinkusiais giedojo Lietuvos himną.

Vasaros šventę vainikavo visų mylimas estrados grandas Edmundas Kučinskas, linksminęs šokėjus gegužinėje.

Armonikas virkdė „Armonikieriai“, sėdėti neleido instrumentinė grupė „Vinis“, „Linksmieji vyrukai“. O kur dar kaimyninių bendruomenių muzikiniai sveikinimai. Neliko be dėmesio ir mažiausieji – niro į putų gelmes, visų lauktas batutas prisipildė skambaus juoko, smaližių laukė saldumynai.

Yra kuo pasidžiaugti

Spontaniškai tradicinės šventės metu įsteigta bendruomenė tuometinio Seimo nario Jono Jurkaus iniciatyva. Buvo išrinkta taryba, pirmininkas, pavaduotojas, vėliau išsirinkti gatvių seniūnai. Bendruomenė per dvidešimtmetį turėjo du vadovus: nuo 2003 metų iki 2011-ųjų vadovavo Antanas Tenys, o nuo 2011 metų iki šiol prie bendruomenės vairo stovi Ingrida Braziulienė. Bendrovės pirmininkė pastebi, kad kiekvienas kaimo gyventojas, nepriklausomai ar jis bendruomenės narys, ar ne, yra bendruomenės dalis ir gali prisidėti prie kaimo gerovės.

Per šiuos bendrovės gyvavimo metus nuveikta daug darbų – pirmininkė džiaugiasi, kad pirmojo pirmininko dėka 15 metų gyvenvietėje vanduo ir nuotekos nebėra didžiulis gyventojų rūpestis. Kaimas didžiuojasi moderniais bendruomenės namais, puikiai veikiančiu daugiafunkciniu centru, verslą plėtojančia įmone „Taulidas“, didelė dalis auksūdiškių dirba joje. Sutvarkytos viešosios erdvės, sukurtos bendruomenės tradicijos, šventės.

Pirmininkė Ingrida džiaugiasi vieninga, draugiška bendruomenė – kuri kaip viena didelė šeimyna, kartu džiaugsme, ir bėdoje. Auksodiškiai gali didžiuotis, kad šiemet dešimtmetį pažymėjo senjorų kolektyvas „Auksinė obelis“, vadovaujamas Andriaus Dobrovolskio. Kaimo moterys jau ketvirtus metus turi galimybę palaikyti geras kūno linijas šokio žingsneliu – tai linijinių šokių kolektyvas „Judesys“, vadovas Audrius Grebenkovas.

„Noriu palinkėti tiesiog rūpintis savo kaimu, gyvenviete, bendruomene, kaip savu kiemu, kaip savo artimu. Mes būry galime daug nuveikti, padaryti daug gražių dalykų, svarbiausia būrys bendraminčių, glėbys pozityvo ir daug daug noro, nes nieko nėra neįmanomo, jeigu labai nori, o mes norime, kad mūsų bendruomenė švęstų ir šimtmetį. Dabar mes kuriame ir tikime, kad ateinančios kartos tai išsaugos ir puoselės“, – pozityvias mintis siunčia bendruomenės pirmininkė.

Autorės nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode