Parama dėkojame




Klaipėda seks Kauno pavyzdžiu, atvėrė kelią ledo rūmų projektui mieste

kaunoledorumaiKlaipėdos politikai praėjusią savaitę vienbalsiai pritarė bendradarbiavimo sutarčiai su asociacija „Hockey Lietuva“, atverdami kelią rengti techninį ledo rūmų projektą, o vėliau statyti šį objektą – panašų kaip Kaune.

Sutarčiai pritarė 28 politikai, prieštaravusių ar susilaikiusių nebuvo. 

„Poreikis Klaipėdoje turėti ledo rūmus yra ne tik ledo ritulininkų. Kaip jau visi girdėjote ir žinote, puikiai pasirodė Kaune dailusis čiuožimas Europos dailiojo čiuožimo čempionate. Tuose rūmuose galėtų vystytis akmenslydžio sportas, ir greitasis čiuožimas, kurio šiuo metu Klaipėdoje apskritai nėra dėl infrastuktūros trūkumo“, – tarybos nariams sakė asociacijos „Hockey Lietuva“ tarybos pirmininkas Mindaugas Marcinkevičius. 

Anot jo, šiuo metu esant vienintelei ledo aikštelei mieste, veikia trys ledo ritulio mokyklos, kuriose sportuoja apie 500 vaikų, jaunimo bei suaugusiųjų. 

Kitos sporto šakos, kaip minėtas akmenslydis ar greitasis čiuožimas – nevystomas.

„Turim veikiantį jau Kaune projektą, veikia antri ar net treti metai, didelių trūkumų nėra palikta, net ir tie kuriuos palikome, čia ištaisyti. Skirtumas esminis yra kerlingo takai“, – kalbėjo M. Marcinkevičius.

Anot jo, Kaune kerlingo takų buvo atsisakyta ir tai buvo klaida, nes vieną iš esamų aikščių užėmė šis sportas, dėl to joje nevyksta masinis pačiuožinėjimas, dailiojo čiuožimo ar ledo ritulio treniruotės. 

Pasak Klaipėdos mero Arvydo Vaitkaus, asociacija projektą turėtų paruošti iki metų pabaigos, tuomet bus skelbiamas rangos konkursas. Tikimasi, kad 2025 metais jau bus aiškus rangovas ir bus pradedami statybos darbai.

„Dabar asociacija ledo jie labai aiškiai indikuoja, kad iki metų galo turėtų adaptuoti projektą. (...) Tai yra tipinis projektas, kuris pasitvirtino Kaune, panašus projektas, ne lygiai toks pats. Ten galbūt nėra kerlingo aikštelės, o tą tipinį projektą reikia adaptuoti Paryžiaus Komunos gatvėje, buvusios vandenvietės teritorijoje, kad jis atitiktų visus techninius reikalavimus pagal Lietuvoje egzistuojančią teisinę norminę bazę“, – BNS sakė meras. 

Padovanos miestui projektą

Anot Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjo Edvardo Simokaičio, pasirašius tokią sutartį, asociacija įsipareigoja parengti ir savivaldybei perduoti ledo arenos su dvejomis ledo aikštėmis ir akmenslydžio sale techninį projektą, o savivaldybė rūpintųsi jo įgyvendinimu. 

Planuojama, kad toks objektas turėtų iškilti buvusios vandenvietės teritorijoje Paryžiaus Komunos gatvėje. Nors bendradarbiavimo sutartyje numatytas penkerių metų laikotarpis, tačiau, pasak M. Marcinkvičiaus, projektas būtų vystomas sparčiau, jei tik būtų sulaukta visokeriopo savivaldybės palaikymo rengiant dokumentus. Kaune techninė dokumentacija esą buvo parengta per pusmetį.

Anot savivaldybės, ši siūloma arena būtų paprastesnė nei buvo suplanuota anksčiau, tačiau užtikrintų ledo ritulininkų poreikius.

Anksčiau pagal koncesijos sutartį ketinta statyti sporto ir laisvalaikio kompleksą, kuriame būtų ne tik ledo sporto šakoms reikalinga infrastruktūra, bet ir kitos sporto aikštelės, komercinės patalpos, tačiau ženkliai išaugus statybos kainoms ir tarybai nepritarus, kad bendra sutarties vertė būtų didinama iki beveik 51 mln. eurų, projekto įgyvendinimas nepradėtas.

Kaune ledo ritulio rūmų statybos prieš kelerius metus atsiėjo apie 18 mln. eurų be PVM. 

BNS nuotr.: Kauno ledo rūmai.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode