Sprogimas

Atlikėjų asociacijai – prestižinis „Auksinis feniksas“

Penktadienį Tauragės kultūros centre išdalinti Lietuvos kultūros centrų asociacijos apdovanojimai „Auksinis feniksas“. Geriausio kultūros centrų partnerio „feniksą“ pelnė atlikėjų asociacija AGATA.

Daugiau nei 5000 dainininkų, muzikantų, muzikos leidėjų, aktorių vienijanti AGATA „Auksiniu feniksu“ apdovanota už ilgametės programos „AGATA Langai“ vystymą ir vasaros stovyklų organizavimą Lietuvos regionuose.

„AGATA Langai“ programa rengiama nuo 2008 metų. Pastaruosius trejus metus jaunųjų muzikos talentų vasaros stovyka vyksta Vilkaviškyje. Stovyklą rengia AGATA bendradarbiaudama su Vilkaviškio kultūros centru ir vietine bendruomene. Stovyklos yra vykusios Raseinių, Trakų, Druskininkų ir Plungės rajonuose.

„Mums šis apdovanojimas – didžiulė ir maloni staigmena. Smagu, kai įvertinamas ilgametis darbas. Galime tik padėkoti ir pasakyti, kad kultūros centrai irgi verti apdovanojimo. Mes ieškome talentingų jaunų muzikantų visoje Lietuvoje. Kultūros centrų darbuotojai yra tie, kurie suteikia mums ypač daug vertingos informacijos ir pagalbos. Apie kai kuriuos jaunuosius nuostabiai talengingus mūsų programos dalyvius mes niekuomet nebūtume sužinoję, jei ne kultūros centrų ir vietinių bendruomenių glaudus ryšys. Mes esame jūsų partneriai kiekvieną dieną, nes dirbdami su muzikantais, jūs dirbate ir su mumis“, – atsiimdama apdovanojimą sakė asociacijos AGATA direktorė Agnė Masalskytė.

„Per „Langų“ programos gyvavimo metus joje dalyvavo per 300 jaunuolių iš visų Lietuvos regionų, daugiau nei 50 profesionalių mokytojų iš Lietuvos ir užsienio.Tikimės, kad šis apdovanojimas paskatins visus pagalvoti apie tai, kad ateities profesionalus privalu ugdyti jau šiandien“, – sakė „AGATA Langai“ rengėja Justina Baliūnaitė.

„Langų“ programoje yra dėstę Neda Malūnavičiūtė, Rolandas Kazlas, Veronika Povilionienė, Vytautas V.Landsbergis, Ieva Narkutė, Aistė Smilgevičiūtė ir Rokas Radzevičius, Andrius Kulikauskas, Saulius Petreikis, Liutauras Janušaitis, Remigijus Rančys, Arnas Mikalkėnas, Domas Aleksa, Darius Rudis, Eduardas Armonas ir daugelis kitų savo srities profesionalų.

„AGATA Langai“ – vienintelė tokio pobūdžio studijų programa Lietuvoje. Jos dalyviams mokslo išlaidas apmoka asociacija AGATA. Studijų dalyviai – 17-22 metų muzikantai ir dainininkai iš visos Lietuvos. „Langų“ studijos yra ir praktinės (dalyviai kuria ir aranžuoja dainas, rengia koncertinę programą, profesionaliai įrašo kūrinius), ir teorinės (dėstytojai supažindina su muzikos žanrų specifika, suteikia muzikos kūrimo teorinių žinių, moko improvizacijos, dėstoma muzikos vadyba, aiškinamos autorių bei atlikėjų teisės). Į programą įtraukti įvairūs muzikos žanrai: popmuzika, džiazas, rokas, pasaulio muzika. Visi kūriniai atliekami lietuvių kalba.

Programa trunka visus metus, vasarą jos dalyviams rengiamos kūrybinės stovyklos įvairiose Lietuvos vietose. Programą vaikinuoja kasmetinis dalyvių koncertas LR Prezidentūros kieme. Projektas iš dalies finansuojamas LR Kultūros ministerijos Kūrybinės veiklos, autorių teisių ir gretutinių teisių apsaugos programos lėšomis.

Rasa KARALIŪTĖ
asociacijos AGATA komunikacijos atstovė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode