Parama dėkojame




Šimtąjį gimtadienį pasitikusi šiaulietė neatsisako mezgimo

Šiaulietė Elzbieta Matiušovienė spalio 12 d. pasitiko savo šimtąjį gimtadienį. Ypatinga proga sukaktuvininkę aplankęs Šiaulių miesto meras Artūras Visockas E. Matiušovienei užrišo austą jubiliejaus juostą, dovanojo gėlių ir piniginę dovaną. Su dukros šeima gyvenanti senolė vasarą išeidavusi pasivaikščioti į kiemą, mėgsta stipriai pavalgyti ir, nepaisant visiškai suprastėjusio regėjimo, vis dar mielai į rankas ima mezgimo virbalus.

Su neeiliniu gimtadieniu Elzbietą Matiušovienę pasveikinęs Šiaulių meras stebėjosi jos stiprybe ir linkėjo kuo geriausios sveikatos. Artūras Visockas pasidžiaugė ir senolę prižiūrinčių dukrų darbštumu – išpuoselėti namai ir sodybos aplinka – tikra dovana mamai.

Elzbieta Matiušovienė tikra šiaulietė, nuo pat gimimo iki šiol gyvenanti vadinamajame Šimšės rajone. Anksti mamos netekusi Elzbieta buvo jauniausia iš keturių seserų, visos jos sulaukė garbingo amžiaus.

Jubiliejinį šimtametės gimtadienį surengusios dukros pasakojo, prieš penketą metų girdėjusios mamą svarstant, kiek ji užtruktų pėsčiomis keliaudama į Šiluvos atlaidus. Dar visai neseniai jubiliatė planavusi aplankyti gimines, pasimelsti bažnyčioje. Ir šią vasarą senolė mielai išeidavusi į kiemą pasivaikščioti, tik dabar jau gerokai sunkiau – nusilpo klausa, visai dingo akių šviesa. Tačiau, pasirodo, kad tai ne kliūtis užsiimti visą gyvenimą mėgta veikla – mezgimu! Senolė Elzbieta virbalais darbuojasi „iš atminties“, tik dukros vėliau prašo peržiūrėti, ar neįsivėlė brokas.

Šiaulių miesto savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode