Sprogimas

Renovuojant daugiabučius bus galima gauti kreditą ir elektromobilių įkrovimo vietoms įrengti

kreditaTrečiadienį Vyriausybė pritarė, kad į valstybės remiamų daugiabučio namo atnaujinimo (modernizavimo) priemonių sąrašą būtų įtrauktas elektromobilių įkrovimo infrastruktūros įrengimas daugiabučiam namui priklausančiose automobilių saugyklose.

Tai numatyta Aplinkos ministerijos parengtuose Daugiabučių namų atnaujinimo (modernizavimo) programos pakeitimuose.

Taip bus užtikrintas šiais metais atnaujinto statybos techninio reglamento Gatvės ir vietinės reikšmės keliai. Bendrieji reikalavimaiŠis statybos techninis reglamentas numato, kad statant, modernizuojant arba kapitališkai rekonstruojant gyvenamuosius ir negyvenamuosius pastatus, jų parkingo aikštelėse elektromobilių įkrovimo prieigų turi būti įrengta ne mažiau kaip 20 proc. nuo bendrų automobilių stovėjimo vietų skaičiaus.

Be to, pritarta ir kitiems pakeitimams, kuriais siekiama Daugiabučių namų atnaujinimo (modernizavimo) programą suderinti su Strateginio valdymo įstatymo nuostatomis ir užtikrinti tikslų, uždavinių bei rodiklių tęstinumą naujam laikotarpiui.

Tai padarius daugiabučių modernizavimo projektus 2021–2030 m. bus galima finansuoti pažangos lėšomis pagal 2022–2030 m. plėtros programos valdytojos Aplinkos ministerijos aplinkos apsaugos ir klimato kaitos valdymo plėtros programą.

Taip pat nustatyta, kad kvietimą teikti paraiškas atnaujinti (modernizuoti) daugiabutį skelbia ne Aplinkos ministerija, bet jai pavaldi Aplinkos projektų valdymo agentūra, prieš tai suderinusi su Aplinkos ministerija kvietimo sąlygas.

Aplinkos ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode