Europos čempionato atranka – Serbija sutriuškino bedantę Lietuvos rinktinę

Praktiškai tuščiame Rajko Mitičiaus stadione Belgrade Lietuvos futbolo rinktinė ryžtingai užtraukė „Tautišką giesmę“, bet aikštėje buvo tik statistai. 2020 metų Europos futbolo čempionato atrankos rungtynės labiau priminė Serbijos rinktinės treniruotę, kurioje šeimininkai šventė užtikrintą pergalę 4:1. Lietuvos rinktinei paguodos įvartį pelnė Arvydas Novikovas.

Dėl praeities nuodėmių UEFA įsakė Serbijos rinktinei žaisti atrankos rungtynes be savų sirgalių. Belgrado stadione rungtynes stebėjo tik funkcionieriai ir saujelė ilgą kelią sukorusių Lietuvos rinktinės sirgalių.

Jie turėjo pademonstruoti besąlygišką meilę Lietuvos rinktinei, kuri jau po pirmojo kėlinio atsiliko 0:3.

Lietuvos rinktinė atsilaikė tik 20 minučių. Tada Aleksandras Mitrovičius pasinaudojo Algio Jankausko klaida ir nesunkiai nuginklavo Džiugo Bartkaus ginamus vartus.

34 minutę A.Mitrovičius ir vėl surado erdvės baudos aikštelėje ir neprižiūrimas Lietuvos rinktinės gynėjų padvigubino serbų pranašumą. Užsivedę serbai suprato, kad lietuvių gynyba reto trapumo ir vos po minutės jau Luka Jovičius iš toli mušė trečią serbų įvartį.

Pirmajame kėlinyje Lietuvos rinktinė kamuolį kontroliavo tik 29 proc. Laiko ir nei karto nesmūgiavo į vartų plotą.

Antrasis kėlinys suteikė daugiau pozityvo. 71 minutę A.Mitrovičius baudos aikštelėje sužaidė ranka ir teisėjas paskyrė 11 metrų baudinį į Serbijos rinktinės vartus. Jį realizavo Arvydas Novikovas, kuris pasižymėjo antrose rungtynėse iš eilės.

Jau per pridėtą laiką dar vieną įvartį į Lietuvos rinktinės vartus įmušė Ademas Ljajičius.

Po šių rungtynių pagirti galima ir vartininką Džiugą Bartkų, kuris gelbėjo lietuvius nuo tragiškesnio pralaimėjimo.

Penktadienį Lietuvos rinktinė sužaidė lygiosiomis 1:1 su Liuksemburgu, o Serbija net 0:5 buvo sutalžyta Ukrainos futbolininkų.

 

Sužaista

Pergalės

Lygiosios

Pralaimėjimai

Įvarčių skirtumas

Taškai

Ukraina

4

3

1

0

7

10

Liuksemburgas

4

1

1

1

-1

4

Serbija

3

1

1

1

-2

4

Portugalija

2

0

2

0

0

2

Lietuva

3

0

1

2

-4

1

Europos čempionato atrankos B grupėje Lietuvos rinktinė su vienu tašku nukrito į paskutinę vietą, Serbija su 4 taškais pakilo į trečią vietą.

Kitose B grupės rungtynėse Ukraina 1:0 nugalėjo Liuksemburgą.

Lietuvos rinktinė nelaimėjo jau dešimties rungtynių iš eilės. Oficialių rungtynių lietuviai nelaimi nuo 2016 metų spalio.

Vilnius, birželio 11 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode