Anglija laimėjo baudinių seriją ir žengė į ketvirtfinalį

 

Anglijos futbolo rinktinė pirmą kartą nuo 2006 metų žais pasaulio čempionato ketvirtfinalyje. Futbolo išradėjai pirmą kartą pasaulio čempionatų istorijoje laimėjo 11 metrų baudinių seriją (4:3) ir 2:1 nugalėjo Kolumbiją. Anglai pirmavo po Harry Kane'o realizuoto baudinio, bet kolumbiečiai jau per pridėtą rungtynių laiką išplėšė lygiąsias. Komandos žaidė pratęsimą ir galiausiai stojo mušti baudinių.

Anglai prieš tai pasaulio čempionatuose pralaimėjo tris baudinių serijas, tačiau prakeiksmas buvo įveiktas. Anglų šansai susvyravo, kai baudinio neįmušė Jordanas Hendersonas. Tačiau suklydo ir M.Uribe.

Anglų vartininkas atrėmė Carloso Baccos smūgį, o pergalingą baudinį Anglijai įmušė Ericas Dieras.

Rungtynių pradžioje anglai buvo visai užvaldę kamuolio kontrolę ir surengė kelis pavojingus reidus, tačiau greito įvarčio nepasiekė. Vėliau žaidimas išsilygino, tačiau abi komandos nieko ypatingo nesukūrė ir po pirmojo kėlinio buvo lygiosios 0:0.

Aistros įsižiebė 57 minutę, kai teisėjas paskyrė 11 metrų baudinį į Kolumbijos vartus. Carlosas Sanchezas rankomis apsivijo ir vėliau pargriovė Harry Kane‘ą. Teisėjo sprendimas įsiutino kolumbiečius, kurie puolė amerikietį M.Geigerį. Aistrų sūkūryje geltoną kortelę užsidirbo ir Jordanas Hendersonas, kuris provokavo varžovų pražangą.

H.Kane'as realizavo 11 metrų baudinį ir jau įmušė šeštą įvartį šiame čempionate. Anglas yra rezultatyviausias turnyro žaidėjas.

Žaidėjų trintis ir toliau didėjo. Kolumbiečiai kaltino anglus vaidyba. Harry Maguire‘as nekliudomas griuvo baudos aikštelėje ir reikalavo baudinio, kurio tikrai nebuvo.

Anglai jau mintyse buvo ketvirtfinalyje su Švedija, kai 93 rungtynių minutę Yerry Mina smūgiu galva po kampinio išlygino rezultatą. Tai buvo jau trečias kolumbiečio įvartis šiame čempionate.

Pratęsimo metu nei viena komanda nepasižymėjo ir futbolininkai stojo mušti 11 metrų baudinių.

Iš viso rungtynėse buvo parodytos 7 geltonos kortelės – penkios kolumbiečiams ir dvi anglams.

Šiame pasaulio čempionate į ketvirtfinalį pateko net 6 Europos rinktinės ir tik dvi iš Pietų Amerikos – Urugvajus ir Brazilija.

Ketvirtfinalyje Anglija susitiks su Švedijos rinktine, kuri 1:0 palaužė Šveicariją.

Vilnius, liepos 4 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode