A.Rumševičius ir L.Každailis pralaimėjo pasaulio čempiono vedamiems brazilams

 

Lietuvos paplūdimio tinklininkams Arnui Rumševičiui ir Lukui Každailiui nepavyko pateikti netikėtumo Varšuvoje (Lenkija) vykstančiame Tarptautinės tinklinio federacijos (FIVB) keturių žvaigždučių serijos turnyre.

Po kvalifikacijos į pagrindines varžybas patekę lietuviai pirmajame C grupės susitikime ketvirtadienį 0-2 (13:21, 14:21) pralaimėjo tituluotiems brazilams Vitoro Felipei ir Evandro Oliveirai.

E.Oliveira yra 2017 metų pasaulio čempionas ir 2015 metų planetos pirmenybių bronzos medalininkas.

Dėl trečiosios vietos grupėje ir paskutinio kelialapio į atkrintamąsias varžybas penktadienį A.Rumševičius ir L.Každailis žais su 16-ąją vietą pasaulio reitinge užimančiais meksikiečiais Lombardo Ontiverosu ir Juanu Virgenu.

Bendrą turnyro prizų fondą sudaro 150 tūkst. JAV dolerių.

Anapoje (Rusija) prasidėjusį Europos jaunimo (iki 20 metų) turnyrą sėkmingai pradėjo abi Lietuvos poros.

Merginų turnyro pirmajame G grupės susitikime lietuvės Ieva Vasiliauskaitė bei Gerda Grudzinskaitė 2-1 (21:8, 18:21, 15:9) nugalėjo belges Jannę Devos ir Fleur Baens. Tiesa, antrajame susitikime mūsiškės po atkaklios kovos 1-2 (16:21, 21:17, 9:15) pralaimėjo rusėms Anai Movčan ir Jelenai Fediunovai.

Penktadienį lietuvės susitiks su šveicarėmis Esmee Bobner bei Sibelly Gilardi.

Vaikinų turnyro F grupės pirmajame susitikime lietuviai Marius Malinauskas ir Patrikas Stankevičius 2-1 (17:21, 21:13, 15:13) įveikė suomius Vili Topio ir Valtterį Pennaneną.

Grupėje dar žaidžia italai Paolo Cappio ir Jakobas Windischas bei Kosovo atstovai Artas Terstena bei Edmondas Drenogllava.

Europos jaunimo čempionate varžosi po 32 vaikinų ir merginų poras.

Vilnius, birželio 28 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode