Lietuvos moterų teniso rinktinė nepakilo į aukštesnę FedCup grupę

Lietuvos moterų teniso rinktinei iki patekimo į aukštesnę Federacijos taurės (FedCup) varžybų grupę pritrūko vienos pergalės. Kelią aukštyn Tunise vykusiame FedCup trečios grupės Europos-Afrikos zonos turnyre lietuvėms pastojo ryškiomis varžybų favoritėmis laikytos kortų šeimininkės, įveikusios Lietuvos rinktinę 2:1.

Pirmame finalinio mačo susitikime Shiraz Bechri 7:5, 6:2 nugalėjo Pauliną Bakaitę, o vėliau Ons Jabeur 6:2, 6:3 – Joaną Eidukonytę. Paguodos tašką lietuvės iškovojo dvejetų susitikime, kuriame Iveta Daujotaitė ir Gerda Zykutė 7:5, 6:3 įveikė Ferdaous Bahri ir Mouna Bouzgarrou.

„Esu patenkinta merginų žaidimu, jų darbu pasirengimo etape. Žinoma, gaila, kad mums nepavyko grįžti į antrą varžybų grupę. Tačiau žvelgiant objektyviai, Tuniso rinktinė buvo visa galva stipresnė už likusias komandas. Jos lyderė Ons Jabeur šiuo metu yra 148 WTA reitingo vietoje, o prieš metus ji buvo tvirta pasaulio pirmo šimtuko žaidėja. Laimėti prieš tokio kalibro tenisininkes, turinčias didžiojo kirčio varžybų patirties, mūsų merginoms kol kas per sunku", – grįžusi iš Tuniso kalbėjo Lietuvos rinktinės kapitonė Edita Liachovičiūtė.

Anot jos, finalo baigtis galėjo susiklostyti kitaip, jei lietuvėms būtų pavykę iškovoti pergalę pirmame vienetų mače.

„Paulina Bakaitė pirmo seto pabaigoje pirmavo 5:4 ir 40:0. Reikia pripažinti, kad tuo metu varžovė sužaidė tikrai solidžiai. Todėl Paulinai, kaip ir kitoms merginoms, neturiu nė mažiausio priekaišto".

Grupės etape Lietuvos tenisininkės vienodais rezultatais 3:0 įveikė Islandijos, Armėnijos ir Makedonijos komandas.

Antrasis kelialapis į FedCup antrosios grupės varžybas atiteko Pietų Afrikos respublikos tenisininkėms.

Vilnius, balandžio 23 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode