Amžius nėra ribas – norvegų veteranas triumfavo greitojo nusileidimo rungtyje

 

Akselis Lundas Svindalis laimėjo vyrų greitojo nusileidimo varžybas olimpinėse žaidynėse Pjongčange. 35 metų norvegas tapo vyriausiuoju olimpiniu čempionu kalnų slidinėjimo varžybose.

A.L.Svindalis buvo 0,12 sek. greitesnis už kitą Norvegijos kalnų slidininką Kjetilą Jansrudą 2,9 km ilgio trasoje. Šveicaras Beatas Feuzas laimėjo bronzą, atsilikęs 0,18 nuo čempiono, kuris trasą įveikė per 1 min. 40,25 sek.

Lenktynės, kurios dėl stiprių gūsių buvo atkeltos iš pirmadienio į ketvirtadienį, vyko beveik tobulomis sąlygomis, nes švietė saulė ir pūtė ramus vėjas.

Šioje rungtyje dažnai būna netikėtumų, bet A.L.Svindalis yra vienas stabiliausių per pastarąjį dešimtmetį, nepaisant jį lydėjusių traumų. Šįkart ant pakylos nebuvo staigmenų – K.Jansrudas prieš ketverius metus laimėjo olimpinę bronzą, o B.Feuzas yra dabartinis pasaulio čempionas.

A.L.Svindalis yra laimėjęs sidabrą 2010 m. Vankuverio žaidynėse, o Sočyje liko ketvirtas. Jis yra laimėjęs ir pasaulio pirmenybes greitajame nusileidime 2007 ir 2013 metais.

Praėjusį gruodį sulaukęs 35-erių, norvegas yra trimis mėnesiais vyresnis už austrą Mario Mattą, kuris 2014 m. laimėjo olimpinį auksą slalome.

Vilnius, vasario 15 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode