JAV futbolininkai po triuškinančios pergalės priartėjo prie pasaulio čempionato

JAV futbolo rinktinė pasiekė labai reikalingą pergalę pasaulio futbolo čempionato atrankos rungtynėse. Amerikiečiai namuose Orlande net 4:0 sumušė Panamos futbolininkus ir atsidūrė vienu žingsniu arčiau turnyro Rusijoje.

Jaunoji amerikiečių žvaigždė Christianas Pulisičius jau 8-ąją minutę pelnė įvartį, o 19-ąją minutę atliko rezultatyvų perdavimą Jozy Altidore įvarčiui.

Dar pirmajame kėlinyje J.Altidore įmušė antrą sykį, kai 43 min. realizavo 11 metrų baudinį.

63-ąją minutę Bobby Woodas ketvirtuoju įvarčiu galutinai sudaužė Panamos viltis.

Kitose rungtynėse atrankos zonos lyderė Meksikos rinktinė po labai atkaklios kovos 3:1 palaužė Trinidado ir Tobago futbolininkus.

Meksikiečiai namuose atsiliko nuo varžovų iki pat mačo pabaigos. Nors Meksikos rinktinė dominavo aikštėje nuo mačo pradžios, tačiau Shahdonas Winchesteris įmušė pirmąjį įvartį 63-ąją minutę.

Hirvingas Lozanoišlygino rezultatą tik 78 min., tačiau tada meksikiečiams įvarčius dar pridėjo ir Javieras Hernandezas (88 min.) bei Hectoras Herrera (90+4 min.).

Parsisiųsti Excel formatu

Vt.

Komanda

Rungt.

Perg.

Lyg.

Pral.

Įv. sant.

Tšk.

1

Meksika

9

6

3

0

+10

21

2

Kosta Rika

8

4

3

1

+7

15

3

JAV

9

3

3

3

+5

12

4

Panama

9

2

4

3

−2

10

5

Hondūras

8

2

3

3

−7

9

6

Trinidadas ir Tobagas

9

1

0

8

−13

3

Be pralaimėjimų atrankoje žygiuojantys meksikiečiai jau yra užsitikrinę vietą pasaulio čempionate ir atranką baigs maču su Hondūro rinktine išvykoje.

Kelialapį į Rusiją jau iš esmės užsitikrino ir Kosta Rikos rinktinė, kuriai liko sužaisti dar dvi rungtynes – su Hondūru ir Panama.

JAV rinktinės padėtis vis dar išlieka neaiški, tačiau kelialapio į Rusiją klausimas yra pačių amerikiečių rankose. Pergalė paskutinėse atrankos rungtynėse su Trinidadu ir Tobagu užtikrintų amerikiečiams kelialapį.

Ketvirtąją vietą atrankoje užėmusi komanda turės žaisti papildomas atrankos rungtynes su penktąja geriausia Afrikos ekipa.

Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Vilnius, spalio 7 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode