Parama dėkojame




kaleejimekaledosIniciatyvoje dalyvaujantys profesionalūs virtuvės šefai sukosi virtuvėje su kaliniais, pramogų ir sporto pasaulio asmenybėmis, padavėjais ir 1200 kitų savanorių.

Dešimtą kartą vykstanti iniciatyva „Prison Fellowship Italia“ su „Atnaujinimo Šventojoje Dvasioje“ judėjimu ir Teisingumo ministerija gruodžio 20 d. suteikė džiaugsmo akimirkas 4 tūkstančiams kalinių, vyrų ir moterų. Iniciatyvoje dalyvaujantys profesionalūs virtuvės šefai sukosi virtuvėje su kaliniais, pramogų ir sporto pasaulio asmenybėmis, padavėjais ir 1200 kitų savanorių. 2014 m. pradėtos iniciatyvos autorius – virtuvės šefas Filippo La Mantia, jaunystėje įkalintas per klaidą. Šiemet iniciatyvoje dalyvavo 29 įkalinimo įstaigos.

Gruodžio 20 d. į įkalinimo įstaigas išvyko virtuvės žvaigždžių šefų brigados kartu su žinomais meno, sporto, pramogų pasaulio atstovais, kurie kalinius vaišina ypatingais kalėdiniais pietumis.

Kelias džiaugsmo valandas kaliniams, daugiau nei 4000 asmenų, ir jų šeimoms suteikė iniciatyvoje dalyvaujantys kalėjimai, tarp kurių Romos Rebibbia kalėjimas (moterų skyrius), Milano Opera, Turino, Alesandrijos, Aostos, Neapolio ir daugelis kitų.

Daugiau nei 40 žinomų virtuvės šefų, italų aukštosios virtuvės meistrų,  sutiko pasidalyti savo kulinariniu menu ir įgūdžiais su sulaikytaisiais, jiems talkina 1200 savanorių.  „Klaida yra klaida, padarytas nusikaltimas lieka nusikaltimu, bet žmogaus orumas lieka neliečiamas“, – primena „Prison Fellowship Italy“ prezidentė Marcella Reni, kuri pabrėžia, kad šiais pietumis, kur pirmasis tarnauja paskutiniam, norima pabrėžti orumą, kurio niekas negali atimti.

Šio dešimtojo renginio naujienos – vidurinės mokyklos finansinis indėlis, surinkta ir paaukota tūkstančio eurų suma daliai pietų išlaidų padengti Kalabrijos regione. Pirmą kartą Kalėdų pietūs Turino kalėjime bus patiekiami ir lytinius nusikaltimus įvykdžiusiems kaliniams, kurie  dažniausiai kalinami izoliuotose erdvėse. Turine pirmą kartą pasirodys „Stardust“ muzikinė grupė, gimusi iš projekto „Muzika, kuri skamba viduje“, sukurta kartu su kaliniais. Teramo kalėjimo moterų skyriuje kalinėms viena žurnalistė, padedama leidyklų, dovanos knygų, žurnalų. Bolonijoje virtuvės šefas Filippo La Mantia, kartu su  Bolonijos universiteto žiedinės ekonomikos ir tvaraus vystymosi politikos profesoriumi Andrea Segrè, pietus gamina iš tvaraus maisto.

Filippo La Mantia, žinomo restorano Milane savininkas, kilęs iš Sicilijos, Vatikano žiniasklaidai papasakojo ir savo istoriją – kaip jaunas kriminalinių naujienų fotografas tapo virėju. Iš buto Palerme, kuriame paskutiniu rezidentu buvo registruotas jaunasis fotografas, buvo paleisti šūviai, nužudę policininką. Nors jis buvo palikęs butą prieš 8 mėn., nusikaltėlių purtomame Palerme 26 metų vaikinas buvo suimtas ir  praleido kalėjime pusmetį, kol buvo išsiaiškinta klaida. Jis pasakojo, kad kalėjime jėgų jam suteikė virtuvės kvapų prisiminimai ir tėvų maisto siuntos, iš kurių jis gamindavo maistą sau ir kameros draugams iki Kalėdų, kol buvo paleistas. Taip jis pradėjo naują gyvenimą  kaip virtuvės šefas. Jis tapo ir šios Kalėdinių pietų kaliniams iniciatyvos autoriumi.

DŽ/Vatican News nuotr.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode