Parama dėkojame




ribaJungtinių Tautų branduolinės energetikos priežiūros institucija ketvirtadienį pranešė, kad tričio koncentracija Fukušimos „Daiichi“ atominės elektrinės vandenyje, kurį Japonija ketvirtadienį pradėjo išleidinėti į aplinką, yra gerokai mažesnė už leistiną normą.

„Šią savaitę TATENA (Tarptautinės atominės energijos agentūros) ekspertai paėmė mėginius iš pirmosios praskiesto vandens partijos, paruoštos išleidimui“, – sakoma procesą prižiūrinčios branduolinės energetikos priežiūros institucijos pranešime.

„TATENA nepriklausoma analizė, atlikta vietoje, patvirtino, kad išleidžiamame praskiestame vandenyje tričio koncentracija yra gerokai mažesnė už leistiną 1,5 tūkst. bekerelių litre ribą“, – priduriama jame.

Keli Fukušimos „Daiichi“ elektrinės reaktoriai išsilydė po to, kai aušinimo sistemos buvo pažeistos galingo 2011 metais įvykusio cunamio.

Kilusi branduolinė avarija buvo didžiausia po Černobylio AE katastrofos, o jos padarinių likvidavimo darbai truko daugiau nei dešimtmetį, tačiau dauguma teritorijų, kurios dėl radiacijos buvo paskelbtos uždraustomis, dabar vėl atidarytos.

Nuo to laiko, kai 2011 metais Fukušimos elektrinę sugriovė žemės drebėjimas ir cunamis, per kuriuos žuvo 18 tūkst. žmonių, susikaupė apie 1,34 mln. tonų vandens. Šio vandens kiekis prilygsta daugiau kaip 500 olimpinių plaukimo baseinų.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode