Parama dėkojame




irakePer Turkijos drono smūgį Irako Kurdistano regione ketvirtadienį žuvo trys Kurdistano darbininkų partijos (PKK) nariai, pranešė pareigūnai.

Tai įvyko Ankaros diplomatijos vadovui lankantis šiame šiauriniame regione.

Turkijos kariuomenės dronas Sidakano rajone smogė PKK automobiliui ir nukovė šios grupuotės, kurią Turkija ir Vakarų šalys laiko teroristine organizacija, pareigūną ir du kovotojus, teigė kurdų kovos su terorizmu tarnybos.

Smūgis įvyko Turkijos užsienio reikalų ministrui Hakanui Fidanui (Chakanui Fidanui) lankantis Irako kurdų regiono sostinėje Arbilyje po to, kai antradienį pradėjo savo pirmąjį oficialų vizitą Irake.

H. Fidanas turi susitikti su kurdų prezidentu ir ministru pirmininku, Ankarai raginant Bagdadą paskelbti PKK teroristine organizacija.

Autonominis Irako Kurdistano regionas jau seniai yra Turkijos oro ir sausumos pajėgų operacijų, nukreiptų prieš PKK, kuri dešimtmečius vykdo sukilimą prieš Ankarą, taikinys.

Turkijos kariuomenė retai komentuoja atskirus smūgius šiaurės Irake.

Tiek kurdų valdžia Arbilyje, tiek federalinė vyriausybė Bagdade jau seniai kaltinamos, kad nepakankamai stengiasi sustabdyti Turkiją, kuri per beveik keturis dešimtmečius trunkančią kovą su PKK dažnai imasi karinių veiksmų Irako teritorijoje.

Pareiškimai, kuriuose smerkiamas Irako suvereniteto pažeidimas, ypač kai nukenčia civiliai gyventojai, skelbiami periodiškai.

Tačiau kritikai teigia, kad tiek Arbiliui, tiek Bagdadui labiau rūpi apsaugoti prekybos ir investicijų ryšius su Ankara.

Liepos 25 dieną ministro pirmininko Mohammedo Shia al Sudani (Mohamedo Šijos Sudanio) biuras pranešė apie būsimą Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano (Redžepo Tajipo Erdohano) vizitą į Iraką, tačiau jo data dar nenustatyta.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode