Parama dėkojame




galimosGalima karinės bendrovės „Wagner“ vadovo Jevgenijaus Prigožino žūtis yra dar vienas neišaiškintų mirčių Rusijoje tendencijos pavyzdys, ketvirtadienį pareiškė Vokietijos užsienio reikalų ministrė ir pridūrė, kad neatsitiktinai ieškant atsakymų žvilgsniai krypsta į Kremlių.

„Neatsitiktinai pasaulis tuoj pat atkreipia dėmesį į Kremlių, kai gėdą užsitraukęs buvęs (Rusijos prezidento Vladimiro) Putino patikėtinis staiga, tiesiogine to žodžio prasme, nukrenta iš dangaus, praėjus dviem mėnesiams po bandymo sukilti“, – sakė Annalena Baerbock (Analena Bėrbok).

„Žinome šį Putino Rusijos modelį: mirtys, abejotinos savižudybės, iškritimai pro langus, kurie taip ir lieka neišaiškinti, – tai rodo diktatorišką valdžios sistemą, paremtą smurtu“, – kalbėjo ji spaudos konferencijoje su Kirgizijos užsienio reikalų ministru.

Rusijos aviacijos agentūra „Rosaviacija“ trečiadienio vakarą paskelbė visų prie Tverės sudužusiame lėktuve buvusių žmonių pavardes, tarp jų ir J. Prigožino bei „Wagner“ operacijų vado Dmitrijaus Utkino.

Remiantis tuo sąrašu, privačiu lėktuvu į Sankt Peterburgą iš Maskvos trečiadienį skrido septyni keleiviai ir trys įgulos nariai.

Naujienų agentūros AP peržiūrėti skrydžio duomenys parodė, kad privatus lėktuvas, kuriuo anksčiau yra naudojęsis J. Prigožinas, trečiadienį vakare pakilo iš Maskvos, o netrukus jo atsakiklio signalas dingo.

Šį įvykį komentavo ir kitų šalių atstovai.

Jungtinių Valstijų prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) trečiadienį pareiškė, kad jo nenustebino žinia apie „Wagner“ vadovo galimą mirtį.

„Nežinau tiksliai, kas nutiko, bet nesu nustebęs“, – sakė J. Bidenas ir pridūrė, kad „Rusijoje nedaug kas vyksta, prie ko neprisidėtų V. Putinas. Bet aš nežinau pakankamai, kad žinočiau atsakymą“.

Paryžius ketvirtadienį pareiškė, kad esama pagrįstų abejonių dėl lėktuvo katastrofos aplinkybių.

Paklaustas apie galimą J. Prigožino žūtį ir JAV prezidento teiginius, Prancūzijos vyriausybės atstovas spaudai Olivier Veranas (Olivjė Veranas) sakė televizijai „France 2“: „Mes dar nežinome šios avarijos aplinkybių. Galime turėti pagrįstų abejonių.“

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode