Parama dėkojame




juodMaskva antradienį pareiškė, kad netoli Rusijos dujų infrastruktūros objektų Juodojoje jūroje sunaikino, anot jos, Ukrainos karinį žvalgybinį laivą.

Tai naujausias susidūrimas šiame vandens kelyje po to, kai Maskva pasitraukė iš svarbaus grūdų eksporto sandorio.

Abiejų šalių atakos Juodojoje jūroje padažnėjo po to, kai Rusija liepą pasitraukė iš Jungtinių Tautų tarpininkaujamo sandorio, kuriuo buvo leista saugiai jūra eksportuoti Ukrainos grūdus.

Rusija ne kartą bombardavo Ukrainos jūrų ir Dunojaus uostų infrastruktūrą, o Ukraina atakavo Rusijos laivus savo vandenyse ir 2014 metais Maskvos aneksuotame Krymo pusiasalyje.

Rusų gynybos ministerija platformoje „Telegram“ pranešė, kad Rusijos Juodosios jūros flotilės naikintuvas „Suchoj Su-30sm“ sunaikino, jos teigimu, Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms priklausantį žvalgybinį laivą šalia Rusijos dujų gavybos įrenginių Juodojoje jūroje.

Ji nepateikė išsamios informacijos apie tai, koks laivas buvo sunaikintas ir kur tiksliai įvyko incidentas.

Ukraina šio pareiškimo nekomentavo.

Vėlų pirmadienį Gynybos ministerija pranešė, kad jos pajėgos numušė du Ukrainos dronus virš Juodosios jūros, už 40 km į šiaurės vakarus nuo aneksuoto Krymo pusiasalio.

Anksčiau šį mėnesį per Ukrainos dronų ataką Kerčės sąsiauryje buvo apgadintas Rusijos tanklaivis ir trumpam sustabdytas eismas strateginiu tiltu, jungiančiu Krymą su Rusija.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode