Parama dėkojame




Surinktos aukos – Nakvynės namams

Sekmadienį Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje įvyko Savivaldybės kultūros centro J. Vaičkaus „Skrajojamojo teatro“ spektaklis „Jobas“ (režisierė Airida Lementauskienė). Tai pagal Senąjį Testamentą sukurta Karolio Voitylos drama. Spektaklyje dalyvavo Kultūros centro mišrus choras „Draugystė“, jo vadovas Ričardas Grušas pagal psalmes šiam spektakliui sukūrė ir pritaikė muziką.

Norinčių pasižiūrėti Kalėdų dvasią atspindinčio spektaklio susirinko pilnutėlė bažnyčia, o surinktos aukos bus skiriamos Nakvynės namų moterų gyvenimo sąlygoms pagerinti. Pasak šių namų socialinės pedagogės Aldonos Gagienės, jau kuris laikas čia lankosi Mažeikių Švč. Jėzaus Širdies parapijos Stebuklingosios Motinos Marijos legiono atstovės. Jų iniciatyva Nakvynės namų gyventojams buvo aukojamos šv. Mišios, įvyko keletas prasmingų pokalbių „Dvasingumo valanda“. Pamačius moterų gyvenimo kasdienybę, vienai legiono atstovei, profesionaliai režisierei A. Lementauskienei ir kilo mintis, kaip būtų galima nors šiek tiek pagerinti Nakvynės namuose besiglaudžiančių moterų buitį. „Juk čia patenka likimo nuskriaustos moterys: dėl vienokių ar kitokių priežasčių netekusios namų, kenčiančios nuolatinį sugyventinių smurtą ir patyčias. Klaidinga nuomonė, kad į Nakvynės namus patenka tik degradavę žmonės, tuo labiau moterys“, – kalbėjo A. Gagienė.

Pasibaigus spektakliui, Nakvynės namų administracija (direktorius ir socialinės darbuotojos) nuoširdžiai padėkojo spektaklio režisierei, choro vadovui bei visiems aktoriams, dovanojusiems žiūrovams nepakartojamas dvasingumo akimirkas.

Valerija KVEDARAITĖ

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode