Parama dėkojame




Nacionalinės bibliotekų savaitės renginiai Sedos bibliotekoje

Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Sedos filiale balandžio 23 dieną prasidėjo Lietuvos nacionalinės bibliotekų savaitės renginiai. Šią dieną bibliotekoje apsilankė Sedos darželio „Boružiukų“ grupės vaikai su auklėtoja Viktorija Garalyte ir padėjėja Virginija Jonaitiene. Renginyje „Padavimai, legendos apie Sedą“ pristatytos ir bibliotekos knygelės, ir pasakojimai apie Sedą.

Renginys prasidėjo kelione apie knygų lentynas, kurioje buvo papasakota apie knygelių namelius, tam tikras vietas kiekvienai knygai. Apie poezijos skyrių, šalių literatūrą, grožinę literatūrą ir vaikams skirtas knygas. Vyresnioji bibliotekininkė Janina Kelerienė parodė įvairiausių formų ir formatų knygų, papasakojo apie jas.

Tos pačios dienos popietę bibliotekoje apsilankė vyresni bibliotekos lankytojai iš Sedos Vytauto Mačernio gimnazijos. Vaikai skaitė ir analizavo Sedos literatų klubo „Varduva“ narių eilėraščius, juose rado ir savo mokytojo Benedikto Spirgio eilių. Taip pat paskaitė Stefanijos Bučienės eiles bei pasiklausė minėtos gimnazijos dorinio ugdymo mokytojos Editos Kleinauskienės eilių. Teminiame vakare apie poeziją „Skaitome savas eiles“ naujausius eilėraščius pristatė literatų klubo narė Aušra Budreckienė.

Renginio pabaigoje pristatytos dvi parodos: „Nepamiršti ir garsūs sediškiai“ bei „Padavimai, legendos apie Sedą“.

Renginius organizavo vyresniosios bibliotekininkės Janina Kelerienė ir šio straipsnelio autorė Loreta Mickienė bei literatų klubas „Varduva“.

Loreta MICKIENĖ

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode