Bus teisiama du savo vaikus vaistais apnuodijusi kaunietė

42 metų kaunietė į stiklines įbėrė psichotropinių medžiagų ir liepė jas išgerti dviem savo vaikams. Vaikų gyvybes išgelbėjo į namus užsukęs pažįstamas asmuo, pranešė prokuratūra.

Kauno apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą ir perdavė teismui baudžiamąją bylą, kurioje kaunietė kaltinama pasikėsinimu nužudyti du savo mažamečius vaikus, nežymiu jų sveikatos sutrikdymu bei psichotropinių medžiagų platinimu nepilnamečiams.

Bylos duomenimis, praėjusių metų lapkritį, apsvaigusi nuo alkoholio, kaltinamoji pasikėsino į dviejų savo vaikų gyvybę. Motina dviejose vandens stiklinėse ištirpdė ne mažiau kaip 20 receptinių vaistų tablečių, kurių sudėtyje yra psichotropinė medžiaga – alprozalapamas. Šiuos paruoštus tirpalus liepė išgerti savo mažamečiams vaikams, taip sukeldama realų pavojų vaikų gyvybėms.

„Šis įvykis baigėsi be rimtų pasekmių tik laimingo atsitiktinumo dėka, kuomet į moters namus atvyko pažįstamas, kuris iškvietė greitąją medicininę pagalbą. Atvykę medikai suteikė vaikams pirmąją pagalbą, kuriems diagnozuotas apsinuodijimas medikamentais“, – teigia prokuratūra.

Tyrimo metu buvo atlikta kaltinamosios teismo psichiatrinė ekspertizė, kurios metu konstatuota, kad kaltinamoji tiek nusikalstamos veikos padarymo metu, tiek ir dabar gali suvokti savo veiksmų prasmę ir juos valdyti.

Mažamečiai vaikai šiuo metu gyvena atskirai nuo motinos. Moteriai paskirtos kardomosios priemonės – įsipareigojimas gyventi atskirai nuo nukentėjusiųjų, rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir dokumentų paėmimas.

Vilnius, lapkričio 17 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode