Pakruojo rajono gyventojo nužudymu įtariami jo anūkės pažįstami

Pakruojo rajono gyventojo nužudymu įtariami jo anūkės pažįstami. Policijai nustatė, kad auka ir įtariamieji susipažino per išgertuves. Pamatę, kad vyras turi daiktų, sugėrovai, kaip įtariama, po kelių mėnesių sugrįžo, apiplėšė ir nužudė namo savininką.

Žmogžudystė Pakruojo rajone, Beinoraičių kaime, buvo įvykdyta spalio 15 dieną. Negyvą 64 metų vyrą namuose rado netoliese gyvenantis jo geras pažįstamas, užsukęs į svečius. Namo šeimininką jis rado vien apatinėmis kelnaitėmis gulintį ant grindų tarp aplink išmėtytų įvairių daiktų. Ant jo kūno ir galvos buvo matyti smurto žymės.

Medicinos ekspertai konstatavo daugybinius šonkaulių ir galvos sužalojimus, o anūkė pastebėjo, kad namuose nebėra skalbimo mašinos, televizoriaus, dujų baliono, motorinio pjūklo ir įvairių maisto produktų.

Kaip skelbia Šiaulių apskrities policija, pradėję tyrimą, kriminalistai bendravo su nužudytuoju kontaktavusiais asmenimis ir apsistojo ties keliais jų. Žinia, kad apiplėštasis vyras mirė ir pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo, matyt, juos išgąsdino, ir šie pradėjo atsikratyti pavogtais daiktais – juos išslapstė įvairiose vietose, net miške, bandė juos parduoti.

Spalio 23 dieną tyrėjai jau turėjo pakankamai duomenų savo įtarimams pagrįsti ir surengė įtariamųjų sulaikymo operaciją. Kitą dieną jiems buvo skirtos kardomosios priemonės: 26 metų šiaulietis ir 19 bei 23 metų Pakruojo rajono, Lygumų, gyventojai suimti 3 mėnesiams, 25 metų jų žemietei skirta kardomoji priemonė, nesusijusi su laisvės atėmimu.

Paaiškėjo, kad kai kurie įtariamieji rugpjūčio pabaigoje pas nužudytąjį buvo lankęsi jo anūkės kvietimu. Čia vyko išgertuvės, kuriose dalyvavo ir pats šeimininkas. Svečiai pastebėjo, kad vyras gyvena neblogai ir po kurio laiko sumanė jį apiplėšti. Naktį iš spalio 14-osios į 15-ąją jie į namus pateko apgaule ir iš miego pažadino 64 metų vyrą. Vyras buvo mušamas, kad pasakytų banko mokėjimo kortelės PIN kodą. Įsibrovėliai žinojo, kad tuo laiku jau turėtų būti pervesta pensija.

Kai vieni išvažiavo paimti iš bankomato pinigų, kiti krovėsi daiktus ir net maisto produktus – lašinius, bulves. Pinigų iš bankomato plėšikams paiimti nepasisekė – kortelė ką tik buvo pakeista, o vyrui, matyt, iš streso prisiminti PIN kodo nesisekė.

Namo šeimininkas buvo mušamas, tačiau tikslių banko mokėjimo kortelės duomenų įsibrovėliams taip ir nepasakė. Palikę leisgyvį namo šeimininką, nusikaltėliai į automobilį susikrovė pagrobtuosius daiktus ir pasišalino.

Vilnius, lapkričio 7 d. (BNS).

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode