Savaitgalį gaisruose žuvo septyni žmonės

Šį savaitgalį gaisruose žuvo septyni žmonės, du iš jų – vaikai, pirmadienį pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD).

Šiemet tai jau antras tragiškas atvejis, kai ugnis nusineša mažamečių vaikų gyvybes. Pirmoji tokia nelaimė sausio mėnesį įvyko Šiauliuose, kai gaisre žuvo trys mažametės mergaitės.

Šį sekmadienį Panevėžio rajone, Mikėnų kaime 8.30 val. buvo gautas pranešimas, kad atvira liepsna dega vieno aukšto medinis gyvenamasis namas, o jo viduje gali būti du vaikai. Į įvykio vietą skubiai buvo išsiųstos ugniagesių pajėgos. Gaisravietėje ugniagesiai rado dvejų ir trejų metų žuvusius vaikus. Netrukus rastas ir vyro, gimusio 1988 metais, kūnas. Nelaimės aplinkybės tiriamos.

Šeštadienį Vilniuje, Kalvarijų gatvėje, liepsnose skendėjo apleistas vieno aukšto medinis pastatas. Gaisravietėje rastas nenustatytos asmenybės smarkiai apdegęs vyro kūnas.

Šeštadienį, apie 19 val. gaisras kilo Prienų rajone, Rūdupio kaime, kur degė metalinis statybinis vagonėlis. Atskubėję ugniagesiai viduje rado moters, gimusios 1938 metais, kūną.

Dar vienas tragiškas gaisras kilo šeštadienio vakare Kauno rajone, Pelenių kaime. Čia sudegė medinis vieno aukšto gyvenamasis namas, o jo viduje rasta žuvusi 65-erių metų moteris.  

Sekmadienio naktį Rokiškyje, Laisvės gatvėje, viename iš daugiabučio butų degė televizorius. Atvykę ugniagesiai išnešė 57-erių metų vyrą ir perdavė jį medikams, jie konstatavo jo mirtį.

Tragiškų gaisrų aplinkybės tiriamos.

PAGD duomenimis, šiemet gaisruose jau žuvo 81 gyventojas, iš jų - penki vaikai. Pagrindinės šių nelaimių priežastys – neatsargus rūkymas ir elgesys su ugnimi, dažniausiai apsvaigus nuo alkoholio, netvarkingos krosnys ir dūmtraukiai bei jų eksploatavimo taisyklių pažeidimai, elektrinių šildymo prietaisų eksploatavimo taisyklių pažeidimai.

Ugniagesių duomenimis, skaudžiausi gaisrai kyla vėlai vakare arba naktį, kaimo vietovėse, atokiuose vienkiemiuose, apleistuose pastatuose, todėl pranešimai apie juos gaunami pavėluotai.

Vilnius, spalio 17 d. (BNS).

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode