Automobilio remontu nepatenkintas klaipėdietis meistrą puolė mačete ir plaktuku

Klaipėdoje automobilio remontu nepatenkintas vyras meistrą puolė mačete ir plaktuku, šis nuo užpuoliko apsigynė ašarinėmis dujomis.

Kaip skelbia uostamiesčio policija, sulaikytasis reikalavo pinigų ir grasino susidoroti su automobilių remonto dirbtuvių meistru dėl neva nekokybiškai atliktų darbų. Po šio įvykio serviso darbuotojas nuolat sulaukdavo grasinimų, todėl buvo priverstas kreiptis į policiją. Pareigūnai pradėjo tyrimą dėl asmens terorizavimo ir turto prievartavimo.

Anksčiau ne kartą teistą klaipėdietį Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai ir Lietuvos policijos Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojai sulaikė rugsėjo pabaigoje vienoje uostamiesčio degalinėje.

Įtariant, kad asmuo gali būti ginkluotas, sulaikymo operacijai pasitelkti „Aro“ kovotojai. Sulaikius įtariamąjį, pas jį aptiktas peilis, o namuose rasti užtaisyti šaunamieji ginklai.

2010 metais Klaipėdos apskrities policija jau buvo atlikusi panašų ikiteisminį tyrimą.

Įtariamasis ir jo žmona tąkart važinėjo pavogtu automobiliu, kuriame buvo aptiktas užtaisytas pistoletas ir granata. Ikiteisminio tyrimo metu įtariamasis grasino tyrėjui ir jį įžeidinėjo. Klaipėdiečiui buvo paskirta 4 metų laisvės atėmimo bausmė, o 2014 metais jis buvo paleistas iš pataisos namų.

Šiuo metu įtariamasis suimtas 3 mėnesiams. Uostamiesčio policija atlieka dar vieną su šiuo asmeniu susijusį ikiteisminį tyrimą. Įtariama, kad birželio ir rusėjo mėnesiais, neišlaikęs egzamino, suimtasis grasino susidoroti su „Regitros“ Klaipėdos filialo specialistais.

Už turto prievartavimą numatytas areštas arba laisvės atėmimas iki 6 metų.

Už neteisėtą disponavimą šaunamaisiais ginklais ir šaudmenimis baudžiama areštu arba laisvės atėmimu iki 5 metų.

Vilnius, spalio 6 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode