Liepos 9-10 d.

Sveikatos sutrikdymai 
Liepos 9 d. 1 val. 26 min. Trakų r., Onuškio mstl., K. Petrausko aikštėje, vykusios šventės metu, buvo sužalotas jaunuolis (g. 1996 m.), kuris dėl durtinių-pjautinių žaizdų galvoje, nugaroje ir rankoje paguldytas į ligoninę. Aplinkybės aiškinamos.

 

Liepos 9 d. 6 val. 30 min. Jurbarke, Sodų g., namuose, motina (g. 1997 m.) smurtavo prieš savo mažametę (g. 2017 m.) dukrą. Vėliau moteris bandė žudytis, tai yra susižalojo vienkartiniu skutimosi peiliuku rankų venas bei išgėrusi didelį kiekį medikamentų, pasišalino iš namų. Mažametė mergaitė dėl ausies sumušimo ir veido nubrozdinimo paguldyta į Kauno ligoninę. Tą pačią diena apie 8 val. Jurbarke, parke, prie „Imsrės“ upės,  rasta ji be sąmonės ir dėl sveikatos būklės paguldyta į Jurbarko ligoninę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 3 d. 

Liepos 9 d. apie 18 val. į Ukmergės ligoninę iš Ukmergės r., Tulpiakiemio k., pristatytas ir paguldytas dėl daugybinių kastinių žaizdų abiejose kojose mažametis (g. 2012 m.), kurį tą pačią dieną apie 17 val. 30 min. apkandžiojo kieme pririštas kaimynų šuo. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 138 str. 2 d. 1 p. 

Liepos 9 d. 21 val. 37 min. į Vilniaus apskr. VPK kreipėsi moteris (g. 1977 m.), kuri pareiškė, kad ant dukros (g. 2011 m.) sėdmenų pastebėjo sumušimus. Mažametė paaiškino, kad jai būnant pas tėvą namuose (nenustatytu laiku), ją diržu mušė tėvas (g. 1964 m.). Įtariamasis uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 3 d. 

Liepos 9 d. apie 23 val. 19 min. Anykščių r., Grikiapelių k., namuose, neblaivus (2,40 prom.) nepilnametis (g. 1999 m.) smurtavo prieš neblaivią (2,86 prom.) motiną (g. 1979 m.), taip sukeldamas jai fizinį skausmą. Nukentėjusioji į gydymo įstaigą nesikreipė. Įtariamasis uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d. 

Viešosios tvarkos pažeidimai 
Liepos 10 d. apie 2 val. Vilniuje, J. Basanavičiaus g., gėlių turgelyje, vyras (g. 1972 m.) rankoje laikydamas peilį grasino juo aplinkiniams, bei su peiliu rankoje vydamasis kitą vyriškį (g. 1992 m.), koja sudaužė iškritusį pastarojo mobiliojo ryšio telefoną ir pribėgęs prie automobilio „Volvo“, rankos alkūne kelis kartus trenkė į priekinį automobilio stiklą, ko pasekoje langas įskilo. Įtariamasis uždarytas į areštinę. 

Plėšimai 
Liepos 9 d. apie 18 val. Klaipėdoje, Žardininkų g., prie namo, nepažįstamas vaikinas grasindamas metaline lazda ir peiliu nepilnamečiui (g. 2002 m.), pagrobė mobiliojo ryšio telefoną. Nuostolis – 400 eurų . 

Eismo įvykiai 
Liepos 9 d. 12 val. 15 min. Vilniuje, Lentvario g., automobilis „Volvo V70“, vairuojamas vairuotojo (g. 1982 m.), nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medžius. Eismo įvykio metu žuvo vairuotojas ir kartu važiavęs keleivis (g. 1984 m.). 

Kiti įvykiai 
Liepos 9 d. 20 val. 53 min. gautas pranešimas, kad Prienų r., Vėžionių k., motina kažkur girtauja ir neprižiūri savo vaikų. Į įvykio vietą atvykus policijos pareigūnams, vyrui (g. 1980 m.) nustatytas 2,20 prom. girtumas, o jo sugyventinei (g. 1983 m.) nustatytas 1,23 prom. girtumas. Namuose buvę nepilnamečiai vaikai (g. 2009 m. ir g. 2003 m.) perduoti močiutės globai. 

Liepos 9 d. apie 13 val. Kaune, Žiogų tak., kieme esančiam vyrui (g. 1943 m.) atėjusi kaimynė rankose laikydama daiktą panašų į pistoletą, grasino jį nušauti. Įtariamoji (g. 1960 m.) sulaikyta ir uždaryta į areštinę. Pas įtariamąją namuose rastas ir paimtas revolveris „Alfa“ leidimas išduotas savigynai) ir 9 vnt. mažo kalibro šovinių. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 145 str. 1 d. 

Kiti pranešimai apie įvykius, susijusius su valstybinės valdžios ir valdymo, teisėsaugos institucijų pareigūnais bei tarnautojais 
Liepos 9 d. 0 val. 30 min. Šalčininkuose, Mokyklos g., automobilių stovėjimo aikštelėje, apdegė padegtas Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie VRM Varėnos rinktinės Tribonių užkardos vyresniojo pasieniečio automobilis „Audi A6“. Įtariamas padegimas. Nuostolis nustatinėjamas. 


Liepos 9 d. apie 23 val. 50 min. Klaipėdoje, Kretingos g., parkelyje, aiškinantis įvykio aplinkybes dėl viešosios tvarkos pažeidimo, vienas iš šešių buvusių asmenų elgėsi agresyviai, į policijos pareigūnus metė stiklinį butelį, kuris sudužo šalia pareigūnų, sulaikomas asmuo pasipriešino (buvo panaudotas elektros impulsinis prietaisas „TASER“), tačiau nutraukė jo laidus ir priešinosi Klaipėdos apskr. VPK Patrulių rinktinės 1-osios kuopos mobilaus būrio vyriausiajam patruliui. Įtariamasis neblaivus (1,23 prom., g. 1991 m.) uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 286 str. 

Policijos departamentas

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode