Kuršėnų mokykloje policija aiškinasi galimo smurto prieš mokytoją atvejį

Patikslintas pranešimas, policija kol kas ikiteisminio tyrimo nepradėjo

 Socialiniuose tinkluose išplitus vaizdo įrašui, kur matomas galimas smurtas prieš Kuršėnų Daugėlių pagrindinės mokylos mokytoją, situaciją ėmėsi aiškintis policija.

Kaip BNS sakė Šiaulių policijos atstovė Gailutė Smagriūnienė, ikiteisminis tyrimas kol kas nepradėtas, pareigūnai oficialiai dar neapklausė nepilnamečių, mokytojos, tik surinko pirminę informaciją.

„Ikiteisminis tyrimas nepradėtas, pradėtas tyrimas – tiriame ir renkame informaciją apie šią situaciją. Pasišnekėjus su vaikais, su mokytojais, aiškėja, kad vieni kitus jie kaltina patyčiomis ir smurtu. Tiek mokytoja vaikus kaltina, tiek vaikai kaltina mokytoją. Kad susigaudytumėme situacijoje, susidėliotumėme detales į vieną dėlionę, reikia gerokai padirbėti“, – sakė G.Smagrūnienė.

Kad policija pradėjo ikiteisminį tyrimą, BNS anksčiau buvo sakęs mokyklos direktorius Raimundas Keliuotis.

Jis paaiškino, kad incidentas įvyko per muzikos mokytojos Rasmos Veličkienės pamoką, ji vedė jungtinį užsiėmimą dviem klasėms: septintokams ir devintokams. Tinkle „Facebook“ išplitusiame vaizdo įraše matyti, kaip keli vaikai plūsta mokytoją necenzūriniais žodžiais, kelia kojas ant suolų, o galiausiai viena moksleivė pastumia mokytoją.

Direktorius teigia, kad šios klasės nekelia didelių problemų, bet „yra keli mokiniai probleminiai“. Anot jo, konflikte aktyviausiai dalyvavo dvi moksleivės, viena – globos namų auklėtinė.

Anot R.Keliuočio, nors penktadienį įstaigoje lankosi policija, žiniasklaida, pamokos vyksta. Mokykla savo ruožtu taip pat aiškinasi situaciją, bendraujama su globos namais. Direktorius sako, kad mokytoja incidento „pernelyg nedramatizuoja“, mokykla sieks išspręsti situaciją be bausmių.

„Yra įvairių priemonių – ir metodinis tobulinimasis, ir psichologo pagalba, ir vaiko gerovės komisija. Yra vaiko konsultacinė grupė mokykloje“, – sakė direktorius.

Kuršėnų vaikų globos namų direktorius Feliksas Rudzinskas naujienų portalui 15min.lt patvirtino, kad konflikte dalyvavo įstaigos globotinė, mergaitę nuolat konsultuoja psichologai, psichiatrai, jai dėl sveikatos sutrikimų skirtas neįgalumas.

Vilnius, gegužės 19 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode