Policijai įkliuvo mašiną su sendaikčiais pavogę šiauliečiai

 17-kos metų senumo automobilį kartu su jame sukrautais sendaikčiais pavogę šiauliečiai buvo sulaikyti metalo laužo supirktuvėje, pranešė policija.

Kovo 1-ąją Šiauliuose, Aukštabalio gatvėje gyvenantis 43 metų vyras, užsiimantis sendaikčių supirkimu, pasigedo gatvėje stovėjusio sendaikčiais prikrauto savo „Peugeot Boxer“, pagaminto 2000 metais. Nukentėjusysis puolė skambinėti savo pažįstamiems, klausinėdamas gal kas nors ką nors žino apie jo dingusį automobilį.

Tą pačią dieną jis sulaukė vieno metalo supirktuvėje dirbančio pažįstamo asmens skambučio – pavogtasis automobilis stovi jo darbavietės kieme. Paaiškėjo, kad nuo metalo pjaustytuvo jį išgelbėjo sendaikčiai. Kai trys vyrai „Peugeot Boxer“ atgabeno į supirktuvę ir norėjo jį parduoti kaip metalo laužą, darbuotojams įtarimą sukėlė per didelis jo svoris. Išlaužę bagažinės duris, nes raktelių nebuvo, vyrai išvydo krūvą įvairių sendaikčių, kurie pasunkino automobilį ir išaugino kainą už metalą.

Kadangi darbo laikas ėjo į pabaigą, tad buvo sutarta, kad transporto priemonę atgabenę vyrai jų išsikraustyti atvažiuos kitą dieną.

Tačiau kitą dieną trijulės metalo supirktuvėje jau laukė Šiaulių apskrities policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai, kurie sulaikė automobilio vagyste įtariamus 18, 24 ir 25 metų šiauliečius.

Įtarimas dėl automobilio vagystės buvo pareikštas 7 kartus už įvairius nusikaltimus jau teistam 24 metų vyrui. Teismas dviem mėnesiams sankcionavo jo suėmimą. Kiti du baudžiamosios atsakomybės išvengė, nes vagystę įvykdęs prisipažino 24 metų įtariamasis, o kiti tik talkinę, transporto priemonę gabenant į metalo supirktuvę, net nežinodami, kad ji vogta.

Šiaulių apskrities policija teigia, kad pagal taisykles į metalo supirktuvę automobilį atgabenęs asmuo privalo pateikti transporto priemonės registracijos dokumentus arba pirkimo-pardavimo sutartį. Ji turi įrodyti, kad automobilis priklauso jam. Pasak policijos, kyla abejonių, ar metalo supirktuvių darbuotojai visada deramai atlieka savo pareigą.

Vilnius, balandžio 14 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode