Kauno policija sulaikė aštuonis įtariamuosius prostitucijos organizavimu

Kauno teisėsauga sulaikė aštuonis asmenis, įtariamus organizavusius prostituciją – sulaikytos keturios moterys ir keturi vyrai.

„Ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl prostitucijos organizavimo ir vadovavimo bei įtraukimo į ją. Įtarimai pareikšti aštuoniems asmenims, šiai bendrininkų grupei vadovavo moteris. Keturi bendrininkai vyrai, keturios – moterys. Galime pasakyti, kad įtariamųjų bus ir daugiau“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Tomas Staniulis.

Pasak prokuroro, įtariamiesiems paskirtos griežtos kardomosios priemonės.

Įtariamieji nebuvo žinomi teisėsaugai ar teisti. Policijos duomenimis, jie dirbo, kai kurie – aukštosiose mokyklose.

„Yra tarp jų ir kurie dirbo Kauno įmonėse ir kurie dirbo aukštosiose mokyklose, kurie užėmė tam tikras pareigas“, – sakė Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos viršininkas Giedrius Skladas.

Kokiose aukštosiose mokyklose ir kokias pareigas užima įtariamieji, teisėsaugininkai nedetalizavo.

Policijos duomenimis, įtariamieji į Lietuvą kviesdavo merginas iš Rusijos, Ukrainos Baltarusijos, viena nukentėjusioji atvyko iš Pietų Amerikos. Merginos žinojo, kokios veiklos vykdyti atvyksta. Nusikalstama veika tęsėsi apie vienerius metus.

„Visos merginos, kurios buvo įtrauktos į šią veiką, žinojo, kuo užsiims ir kokiu tikslu atvyks į Lietuvą, jos visos yra pilnametės“, – sakė T.Staniulis.

Merginų paieška vykdavo per internetą, jos kviestos dirbti gerai apmokamo darbo Lietuvoje.

„Jas nuveždavo į miestą, kur būdavo surasta gyvenamoji vieta, ten apgyvendindavo ir vėliau būdavo teikiamos seksualinės paslaugos“, – pasakojo G.Skladas.

Merginos seksualines paslaugas teikė Šiauliuose, Klaipėdoje, Vilniuje ir Kaune. Šiuo metu dvylika rusakalbių merginų rūpinasi organizacija „Caritas“.

Autorė: Austėja Masiokaitė

Kaunas, kovo 16 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode