Kontrabandinius rūkalus gabenęs mažeikiškis nuo pasieniečių nepaspruko

Pakrančių apsaugos rinktinės pareigūnai Šiaulių aplinkkelyje sulaikė mažeikiškį, kuris automobilyje vežė 4 tūkstančius pakelių kontrabandinių cigarečių. Vairuotojui gresia bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Sekmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos rinktinės  Kriminalinės žvalgybos skyriaus ir Specialiosios paskirties komandos pareigūnai Šiaulių aplinkkelyje  sustabdė automobilį „BMW 525“ lietuviškais numeriais.  Iš kelkraštyje sustojusios mašinos išlipęs vairuotojas pradėjo bėgti. VSAT pareigūnams jį prisivijus ir sulaikius paaiškėjo, kad tai 24-erių Mažeikių miesto gyventojas.

Mažeikiškis automobilį vairavo neturėdamas tam teisės. Be to, „BMW 525“ dokumentus pasieniečiai nustatė, kad automobilis yra be techninės apžiūros ir nedraustas privalomuoju draudimu. Jo savininkas  - Vokietijos pilietis.

Pasieniečiai automobilio salone bei bagažinėje rado 4 tūkst. pakelių  cigarečių „NZ Gold Super Slims“ ir „Fest“ su baltarusiškomis  banderolėmis.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Pakrančių apsaugos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Sulaikytas mažeikiškis buvo uždarytas į areštinę. Vėliau jis paleistas skyrus kardomąsias priemones rašytinį pasižadėjimą neišvykti  ir dokumento paėmimą. Vyrui gresia bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Automobilis „BMW 525“ ir kontrabandinės cigaretės saugomos Pakrančių apsaugos rinktinės Šiaulių užkardoje.

VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės inf.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode