Klaipėdos policininkai sulaikė medikais apsimetinėjusius sukčius

Klaipėdos pareigūnai išaiškino medikais apsimetinėjusius ir senjorų pinigus viliojusius sukčius.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl 2015 metais Klaipėdos mieste padarytų telefoninių sukčiavimų.

Nustatyta, kad 2015 metų spalio mėnesį nuo sukčių nukentėjo šeši klaipėdiečiai, kuriems į namus paskambinęs ir gydytoju prisistatęs asmuo melagingai pranešdavo apie artimojo neva įvykdytą nusikaltimą. Tokiu būdu iš Taikos prospekto, Kauno, Vyturio ir Kooperacijos gatvių gyventojų apgaule buvo išviliota nuo 200 iki 1800 eurų.

Iš viso nukentėjusiesiems padaryta žala siekia 5900 eurų.

Kaip pranešė uostamiesčio policija, šių nusikaltimų padarymu kaltinami trys į organizuotą grupę susibūrę asmenys, nusikaltimų vykdymą organizavo Marijampolės pataisos namuose bausmę atliekantis 1988 m. gimęs nuteistasis. Jis anksčiau teistas 7 kartus, tarp jų ir dėl analogiškų sukčiavimų.

Nustatyta, kad jam talkino du klaipėdiečiai: 1977 m. gimęs 11 kartų teistas vyras ir 1975 m. gimęs 9 kartų teistas įtariamasis. Jie ankščiau taip pat teisti už panašaus pobūdžio sukčiavimus.

„Ta pati sukčiavimus darančių asmenų veikimo schema veikia jau daugiau nei dešimtmetį, tačiau patiklūs gyventojai laisva valia vis dar atiduota paskutines savo santaupas į namus atėjusiems nepažįstamiems asmenims“, – teigia policija.

Už sukčiavimą dalyvaujant organizuotoje grupėje numatytas laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Vilnius, vasario 14 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode