Praėjusią parą pradėti mažiausiai šeši ikiteisminiai tyrimai dėl smurto prieš vaikus

Praėjusią parą Lietuvoje pradėti mažiausiai šeši ikiteisminiai tyrimai, susiję su galimu smurtu prieš vaikus.

Policijos departamentas pranešė, kad Telšių apskrities pareigūnai tiria galimą piktnaudžiavimą tėvų teisėmis. Ketvirtadienį Telšių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas gavo Kelmės rajono savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyriaus raštą, jog Kelmės rajone, Karyznų kaime, 1973 metais gimęs tėvas fiziškai ir psichiškai gniuždo savo vaiką, gimusį 2000 metais.

Tauragės apskrities policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl fizinio skausmo sukėlimo, nes į juos kreipėsi Šilutės rajono savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojai. Jie informavo, kad Šilutės rajone, Vilyčių kaime, 1985 metais gimusi motina ir jos sugyventinis naudoja fizinį ir psichologinį smurtą prieš mažametes – 2007 metais ir 2009 metais gimusias mergaites.

Šiaulių apskrities policija tiria mokyklos socialinės pedagogės pranešimą, kad Pakruojo rajone, Lygumų miestelyje, į mokyklą atėjo, įtariama, sumušta pradinių klasių mokinė. Ant jos veido ir rankų buvo matyti sužalojimų. Mergaitė pasakojo, kad ją muša močiutė. 1966 metais gimusi įtariamoji uždaryta į areštinę.

Klaipėdos apskrities policija taip pat pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl nedidelio sveikatos sutrikdymo. Policijos departamento duomenimis, Klaipėdos rajone, Gargžduose, socialinė darbuotoja su Vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotojais atvykusi į rizikos šeimą, rado neblaivų 1982 metais gimusį vyrą. Nustatyta, kad vyras ranka sudavė sugyventinei, gimusiai 1991 metais, ir sūnui, gimusiam 2014 metais, į galvą. Nukentėjusieji į medikus nesikreipė. Neblaivus įtariamasis uždarytas į areštinę. Jam nustatytas 1,67 promilės girtumas.

Rokiškio rajone, Juodupės miestelyje, patėvis įtariamas mušęs paauglę podukrą. Pirminiais duomenimis, 1993 metais gimęs vyras per konfliktą kumščiu sudavė 2000 metų gimimo podukrai į veidą ir pilvą. Nukentėjusioji dėl skausmų pilvo srityje paguldyta į Rokiškio ligoninę. Įtariamasis uždarytas į areštinę. Tačiau vėliau sulaikytas vyras nurodė, kad podukra namo grįžo neblaivi, grasino jam bei savo motinai. Policija sulaikė merginą ir pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl grasinimo.

Kupiškyje ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą. Policija sulaukė pranešimo, kad Kupiškio rajone, Biliūnų kaime, 1991 metais gimusi moteris grįžusi į namus, rado neblaivų sugyventinį, gimusį 1987 metais. Jis namuose išdaužė medinio langą stiklą, sekcijos durų stiklą ir sulaužė lovos medinį galvūgalį. Moteris tvirtino, kad sugyventinis sistemingai ją ir tris jos mažamečius vaikus baugina. Įtariamasis uždarytas į areštinę. Jam nustatytas 1,19 promilės girtumas.

Vilnius, vasario 10 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode