Kaune sulaikyta dešimt įtariamųjų narkotikų platinimu

Kauno teisėsauga išaiškino narkotikų platintojų tinklą ir sulaikė dešimt įtariamųjų pranešė Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Ikiteisminis tyrimas dėl prekybos narkotikais pradėtas spalio 8 dieną, dar vienas ikiteisminis tyrimas dėl prekybos narkotinėmis medžiagomis bei disponavimo šaunamaisiais ginklais – gruodžio 17 dieną.

Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai, bendradarbiaudami su Kauno prokurorais, atliko slaptus ikiteisminio tyrimo veiksmus įtariamųjų atžvilgiu ir nustatė asmenis, manoma, platinusius narkotikus ir dar vieną asmenį, disponavusį šaunamaisiais ginklais.

Pernai gruodžio 17 dieną ir šiemet sausio 3, 18, 24 bei 26 dienomis Kaune Žaliakalnyje, Eiguliuose, Kalniečiuose, Centre bei Vilijampolėje vykdytos sulaikymo operacijos dėl narkotinių medžiagų platinimo. Pareigūnai iš viso sulaikė dešimt įtariamųjų, išaiškino narkotinių medžiagų platintojų tinklą.

Pernai gruodžio 17 dieną Eigulių rajone esančiame garažų masyve viename garažų sulaikytas 1984 metais gimęs vyras, pas jį rastas didelis kiekis narkotinių medžiagų: amfetamino, kanapių ir ekstazio.

Taip pat minėtame garaže aptikta šaunamųjų ginklų ir šovinių. 1982 metais gimęs garažo savininkas jame buvo įsirengęs vaizdo stebėjimo kameras. Pamatęs atvažiuojančius pareigūnus, jis pasišalino. Keletą dienų vyras slapstėsi nuo kriminalistų, tačiau sausio 3 dieną surengus pasalą, buvo sulaikytas viename iš Kalniečių gatvėje esančių bendrabučių. Sulaikymo metu pas jį rasta amfetamino. Įtariamajam skirta kardomoji priemonė – suėmimas. Jam gresia laisvės atėmimas nuo 8 iki 10 metų.

Sausio 18 dieną Kalniečių ir Vilijampolės mikrorajonuose sulaikyti kiti įtariamieji: 1996 metais gimęs vyras su narkotinėmis medžiagomis amfetaminu ir narkotinių medžiagų platintoja, gimusi 1970 metais. Pas moterį Vilijampolėje atlikus kratą aptikta narkotinių medžiagų amfetamino, svarstyklės ir maišeliai. Prieš keletą mėnesių jai jau buvo pateikti įtarimai dėl disponavimo narkotinėmis medžiagomis. Šiuo metu pilietei gresia laisvės atėmimas nuo 2 iki 8 metų.

Sausio 24 dieną Kalniečių ir Eigulių mikrorajonuose sulaikyti trys įtariamieji, disponavimu narkotinėmis medžiagomis: 1986 metais gimusi moteris bei 1996 ir 1978 metais gimę asmenys. Tą pačią dieną vėlai vakare sulaikyti ir narkotinių medžiagų platintojai: ankščiau jau teisti vyras, gimęs 1988 metais, ir moteris, gimusi 1981 metais. Jos bute per kratą aptikta narkotinių medžiagų ir maišelių, o vyras narkotines medžiagas turėjo su savimi. Abu suimti. Platintojams gresia laisvės atėmimas nuo 2 iki 8 metų.

Sausio 26 dieną Kauno miesto centre, netoli prekybos centro ,,Akropolis“ surengus pasalą, sulaikytas, įtariama, narkotinių medžiagų tiekėjas, gimęs 1978 metais. Atlikus kratą, kriminalistai rado didelį kiekį, įtariama, amfetamino, svarstykles ir kitus tyrimui reikšmingus daiktus.

Tyrimą kontroliuoja ir organizuoja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Šeštojo skyriaus prokurorai.

Vilnius, sausio 30 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode