Traukinio vagono dugne – kontrabandinės cigaretės

Vilniaus teritorinės muitinės Kenos geležinkelio posto pareigūnai atvykusio traukinio vagono dugne surado nelegaliai gabenamas daugiau kaip 173 dėžes baltarusiškų cigarečių.

Iš Baltarusijos į Lietuvą pirmadienio rytą su tuščiais vagonais atvykęs krovininis traukinys muitininkams įtarimus sukėlė pradėjus jo muitinį patikrinimą.

Kaip pranešė muitinė, posto pareigūnai iškart atkreipė dėmesį į vagonų svorio neatitikimus. Siekiant nustatyti, iš kur jie atsiradę, reikėjo pragręžti vagonų konstrukcijas. Šitaip viename vagonų ir buvo aptiktas itin didelis slepiamų akcizinių prekių kiekis.

Cigarečių dėžės buvo supakuotos dalimis į juodą celofaninę plėvelę. Tokiais „cigarečių čiužiniais“ keliomis eilėmis po metalinėmis konstrukcijomis buvo išklotas traukinio vagono dugnas.

Iš viso gabenta daugiau negu 173 dėžės – 46 tūkst. 960 pakelių „Fest“ ir 39 tūkst. 630 pakelių NZ baltarusiškų cigarečių. Sulaikytų tabako gaminių vertė – 216 tūkst. 375 eurai.

Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriaus pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl kontrabandos ir neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis.

Vilnius, sausio 18 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode