Savaitgalį neblaiviems vairuotojams iškeltos 24 bylos

Savaitgalį policija sulaikė 24 vairuotojus, kuriems buvo nustatytas didesnis nei 1,5 promilės girtumas. Policija pradėjo ikiteisminius tyrimus dėl vairavimo esant neblaiviam.

Nuo sausio 1 dienos įsigaliojus naujajam Administracinių teisės nusižengimų kodeksui, dalis jame iki šiol buvusių pažeidimų perkeliami į Baudžiamąjį kodeksą ir už juos jau gresia baudžiamoji atsakomybė. Vienas iš tokių pažeidimų – vairavimas neblaiviam su daugiau kaip 1,5 promilės alkoholio girtumu.

Neblaiviems vairuotojams teismai taiko įvairias bausmes – Kauno apylinkės teismas paėjusią savaitę nusprendė atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės Artūrą Kuršentaitį, kuris sausio 1 dieną vairavo neblaivus.

Vaikinui taip pat bus taikoma baudžiamojo poveikio priemonė – jam dvejiems metams atimama teisė vairuoti. Vaikinas pagal laidavimą perduodamas savo tetai.

Prokuroras taip pat prašė iš vaikino konfiskuoti jo automobilį, tačiau teismo vertinimu, tai nebūtų adekvati priemonė. Kaip po sprendimo komentavo teisėjas, šiuo metu nėra iki galo aišku, ar tokiose bylose turėtų būti konfiskuojamas automobilis.

Vilniaus teismas panašioje byloje vairuotoją pripažino kaltu ir nusprendė konfiskuoti neblaivaus vairavusio vyro automobilį ir paskirti jam 1,8 tūkst. eurų baudą.

Pasvalio rajono apylinkės teismas Didžiojoje Britanijoje gyvenančiam, tačiau Pasvalio rajone gyvenamąją vietą deklaravusiam Mantui V. skyrė 753 eurų baudą. Vyrui grėsė didesnė bausmė, tačiau kadangi jis pripažino kaltę, bauda jam sumažinta trečdaliu. Teismas taip pat atėmė teisę vairuoti trejus metus.

Vairuotojams, kurių organizme rasta daugiau nei 1,5 promilės alkoholio, gresia baudžiamoji atsakomybė, kelis tūkstančius eurų siekiančios baudos, areštas arba laisvės atėmimas ir teisės vairuoti praradimas iki dešimties metų.

Vilnius, sausio 16 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode