Sprogimas

A. Bilotaitė: situacija pasienyje su Baltarusija stabilizavosi, tačiau negalime būti ramūs

ramusVidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė sako, kad situacija pasienyje su Baltarusija stabilizavosi, tačiau negalime būti ramūs, kadangi kaimyninėje šalyje vis dar yra nemažai migrantų.

„Nors skaičiai rodo, kad lyg ir situacija stabilizavosi, kad neturime kažkokių didesnių iššūkių, bet turiu pasakyti, kad negalime būti ramūs, nes Baltarusijos pusėje mes skaičiuojame 1,5-2 tūkst. migrantų ir matome, kad angaruose jų yra gerokai daugiau“, – penktadienį žurnalistams Kapčiamiestyje, Lazdijų rajone, sakė ministrė.

Jos teigimu, bendrai Baltarusijoje migrantų gali būti 7-15 tūkstančių.

„Kol tie žmonės nėra grąžinti į kilmės šalis, tol mes tikrai negalime būti ramūs. Žinodami, kad Lukašenka yra neprognozuojamas ir iš jo galima tikėtis bet ko, mes turime būti pasirengę bet kokiems scenarijams“, – teigė A. Bilotaitė.

Ji pabrėžė, kad tarnybos yra „pasirengusios, sudėlioti skirtingi reagavimo planai“.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiams buvo suteikta teisė apgręžti neteisėtai sieną bandančius kirsti migrantus, į Lietuvą neįleista per 7,4 tūkst. asmenų.

Į Lietuvą neteisėtai pavyko patekti beveik 4,2 tūkst. migrantų.

Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl to Lietuvoje paskelbta ekstremali situacija. Ties Baltarusijos siena su Lenkija susitelkus gausiam skaičiui migrantų, Seimas Lietuvos pasienyje mėnesiui įvedė ir nepaprastąją padėtį.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode