Marcinkevičius




Renovavus daugiabučius namus tvarkoma ir gyvenamoji aplinka

Vidaus reikalų ministerija (VRM) skyrė finansavimą gyvenamųjų namų kvartalų Jurbarko mieste kompleksiniam sutvarkymui.

2015 m. atlikus Jurbarke keturių daugiabučių namų renovaciją pagal VRM administruotą Europos Sąjungos (ES) paramos programos priemonę, pagerėjo šių pastatų energetinės savybės, estetinis vaizdas bei gyvenimo juose kokybė, tačiau išryškėjo nepatraukli, nusidėvėjusi gyvenamoji aplinka, prastos būklės įvažiavimai į daugiabučių namų kiemus, automobilių aikštelių ir poilsio vietų su vaikų žaidimo aikštelėmis stoka.

Įgyvendinus Jurbarko raj. savivaldybės administracijos inicijuotą projektą „Gyvenamųjų namų kvartalų kompleksinis sutvarkymas Jurbarko mieste“, bus patenkintas poreikis sutvarkyti ir šios centrinės miesto dalies viešąją erdvę bei jos infrastruktūrą. Bus praplatinti įvažiavimai-pravažiavimai į kvartalo kiemus, maksimaliai praplėstos ir žmonių su negalia poreikiams pritaikytos automobilių parkavimo aikštelės, pakoreguoti ir rekonstruoti pėsčiųjų takai (šaligatviai) ir pritaikyti neįgaliųjų poreikiams, įrengtos vaikų žaidimo bei pagyvenusių žmonių poilsio aikštelės, papildomai apželdinta visa teritorija, įrengti gėlynai, apšvietimas.

Tikimasi, kad įgyvendintas projektas ne tik padidins gyvenamosios aplinkos Jurbarko mieste patrauklumą, bet ir pagerins sąlygas verslo kūrimui ir plėtrai bei paslaugų sektoriaus vystymuisi.

Minėto projekto finansavimui iš viso skirta 427 tūkst. eurų, ES lėšų suma sudaro bemaž 393 tūkst. eurų.

Projektas įgyvendinamas pagal VRM administruojamą 2014–2020 m. ES fondų investicijų programos priemonę „Pereinamojo laikotarpio tikslinių teritorijų vystymas. II“. Nacionalinę regioninę politiką įgyvendinančius projektus pagal šią priemonę vykdo pereinamojo laikotarpio tikslinių teritorijų (miestų) – Lazdijų, Jonavos, Skuodo, Pasvalio, Rokiškio, Akmenės, Joniškio, Kelmės, Jurbarko, Ignalinos, Šalčininkų, Švenčionių rajonų bei Druskininkų savivaldybių administracijos. Tai savivaldybės, kurios 2007–2013 m. laikotarpiu buvo išskirtos kaip probleminės teritorijos.

Šiai priemonei finansuoti iš viso skirta bemaž 5,65 mln. eurų ES fondų lėšų.

Jurbarko mieste 2007–2013 m. ES struktūrinės paramos ir savivaldybės lėšomis buvo atnaujinami daugiabučiai gyvenamieji namai ir viešosios erdvės, o teritorijos aplink renovuotus daugiabučius namus bei kai kurios vietinio susisiekimo sistemos (pėsčiųjų takai, laiptai) bus atnaujintos pagal 2014–2020 m. ES fondų investicijų programą.

Iš viso VRM administruoja 25 priemones, įgyvendinančias įvairius 2014–2020 m. ES fondų investicijų programos prioritetus.

Vidaus reikalų ministerijos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode