Marcinkevičius




Mažeikių rajone sumedžiotas trichinelioze užsikrėtęs šernas

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamentas gavo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos pranešimą, kad praėjusį penktadienį Mažeikių rajone, Židikų seniūnijoje, Kugių kaime, Naudvarės miške sumedžiotam šernui nustatytas užkrėtimas trichinelėmis. Medžiotojai ir gyventojai raginami imtis specialių priemonių.

Nustačius, kad Mažeikių rajone sumedžiotas šernas buvo užsikrėtęs trichinelėmis, kaimų gyventojai informuojami, kad skersdami kiaules privalo jas tirti trichineliozės atžvilgiu.

Medžiotojai Mažeikių rajone, Židikų seniūnijoje, privalo organizuoti lapių mangutų ir kitų plėšrūnų naikinimą. Taip pat turi būti mažinama benamių gyvūnų populiacija. Naikinami graužikai prie pirminio gyvūnų apdorojimo aikštelių, bei laikomasi kitų veterinarinių reikalavimų. Sumedžiotų gyvūnų, galinčių užsikrėsti trichinelioze, mėginiai turi būti perduodami tyrimui. Kas mėnesį Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnyba turi būti informuojama apie Mažeikių rajone sumedžiotų šernų, lapių, mangutų ir kitų plėšrūnų skaičių.

Artūras Konderauskas

LR AM Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamentas

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode