Sprogimas

Naujas metinis traukinių tvarkaraštis: patogesnės jungtys tarp miestų ir dažnesni reisai tarp didmiesčių

metinisKeleivių vežimo bendrovė „LTG Link“ gruodžio mėnesį pristatys naują metinį traukinių tvarkaraštį. Kaip ir kiekvienais metais, tvarkaraščio pokyčiai suplanuoti atsižvelgiant tiek į esamus ir planuojamus keleivių srautus bei jų poreikius, tiek į turimus traukinių parko ir infrastruktūros pajėgumus. Ateinančiais metais dėmesys bus telkiamas į patogias skirtingų maršrutų jungtis ir dažnesnį susisiekimą tarp didmiesčių.

„Naują traukinių tvarkaraštį Lietuvoje suplanavome atsižvelgdami į klientų poreikius bei jau pasiteisinusius tvarkaraščių sprendimus. Ateinančių metų tvarkaraštyje suplanuotas dar tolygesnis reisų dažnumas, patogesnės jungtys tarp skirtingų miestų ir maršrutų bei kiti sprendimai, kuriais skatinsime dar dažniau keliauti bene žaliausia transporto priemone“, – sako „LTG Link“ vadovas Linas Baužys. 

Bendrovė nuolat vykdo klientų apklausas dėl paslaugų tobulinimo, o tvarkaraščių apklausa vykdoma kiekvienais metais. Šiemet apklausos metu gauta beveik 400 pasiūlymų tvarkaraščiams, iš kurių net 70 proc. buvo pritaikyti naujajame tvarkaraštyje.

Populiariausiais maršrutais traukiniai kursuos kas 1–3 val. Šventiniu laikotarpiu, pastebimai augant keleivių srautams, planuojami maksimalaus dydžio traukiniai, atsižvelgiant į turimas traukinių parko ir infrastruktūros galimybes. Kitąmet netrūks klientų pamėgtų papildomų reisų į didžiuosius renginius Kaune, o vasarą sugrįš „Pajūrio ekspreso“ reisai į Lietuvos pajūrį. 

Naujame tvarkaraštyje suplanuota daugiau patogių persėdimų tarp skirtingų maršrutų. Primenama, kad dar balandį startavusioje internetinėje svetainėje http://www.LTGLink.lt ir mobiliojoje programėlėje bilietus į jungtinius reisus įsigyti tapo daug paprasčiau – tereikia nurodyti pageidaujamą pradinę ir galinę stotį ir sistema pasiūlys patogiausią kelionę su persėdimu. 

Kitąmet Vilnius–Klaipėda geležinkelio atkarpose dėl įgyvendinamo elektrifikacijos projekto numatomos eismo pertraukos. Šios atkarpos elektrifikacija leis svarbiausia šalies geležinkelio arterija keliauti dar žalesniais elektriniais traukiniais, mažinant anglies dvideginio (CO2) emisiją ir geležinkelių skleidžiamą triukšmą. Dėl planuojamų darbų kitąmet dalis maršrutais Vilnius–Klaipėda, Klaipėda–Radviliškis ir Kaunas–Šiauliai organizuojamų reisų gali būti trumpinami arba atšaukiami.

Keliones planuojantys klientai kviečiami bendrovės interneto svetainėje, mobiliojoje programėlėje ar kitais „LTG Link“ kanalais pasitikslinti dėl galimų juos dominančių traukinių reisų pakeitimų. 

Bendrovė taip pat atkreipia dėmesį, kad šiuo metu naujas metinis traukinių tvarkaraštis suplanuotas tęsiant visus šiuo metu šalyje organizuojamus traukinių maršrutus. „LTG Link“ drauge su Susisiekimo ministerija ir dalies regionų savivaldybėmis šiuo metu tęsia diskusijas dėl tolimesnio maršrutų vykdymo, kurie atitiktų Vyriausybės nustatytus maršrutų atrankos kriterijus.

Svarbiausi populiariausių traukinių maršrutų tvarkaraščių pokyčiai

Vilnius–Marijampolė

Nuo gruodžio 11 d. startuoja maršrutas Vilnius–Mockava. Kasdien važiuosiančiu traukiniu iš sostinės bus galima pasiekti ir Marijampolę, be jokių persėdimų. 
Kaunas–Šiauliai

Įvertinus išaugusius keleivių srautus bei atliepiant klientų poreikius, pagal naują tvarkaraštį šiuo maršrutu reisai vyks dažniau, t. y. du kartus per dieną pirmyn–atgal visomis savaitės dienomis. Dar du nauji papildomi reisai bus organizuojami ketvirtadienį–sekmadienį.

Vilnius–Kaunas

Populiariausio maršruto šalyje reisai bus išdėstyti atsižvelgiant į keleivių lūkesčius patogiais intervalais. Traukiniai vidutiniškai kursuos kas valandą, piko valandomis – ir dažniau, o savaitgaliais numatyti vėlyvi po 22 val. išvykstantys traukinių reisai. Siekiant atliepti augantį keleivių poreikį tarp didžiųjų šalies miestų keliauti tvariau ir greičiau, daugiau šio maršruto reisų bus greitieji ir ekspresai. 

Vilnius–Klaipėda

Viename populiariausių maršrutų Vilnius–Šiauliai–Klaipėda pakoreguoti kelių reisų išvykimo laikai – jie bus paskirstyti tolygiau per dieną. Žiemos metu ankstyviausi 5 val. traukiniai kursuos pirmadieniais ir penktadieniais, o kitu metų laiku jie kursuos dar dažniau. Naujame tvarkaraštyje numatytos patogios jungtys su į ir iš Kauno, Mažeikių, Vilniaus oro uosto, Šilutės bei Panevėžio vykstančiais traukiniais. Taip pat pagerės susisiekimas su Telšiais – pridėta papildomų sustojimų greituosiuose traukiniuose.

Vilnius–Šiauliai

Tiesioginio maršruto Vilnius–Šiauliai keleiviai galės dažniau keliauti penktadieniais ir sekmadieniais. Naujame tvarkaraštyje suplanuotas papildomas rytinis reisas iš Vilniaus bei vakarinis reisas į Vilnių. 

„LTG Link“ informacija

Susisiekimo ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode