Sprogimas

Už pasipriešinimą policijai nuteistas E. Dragūnas apskundė nuosprendį

policijaiŽinomas atlikėjas Egidijus Dragūnas ir jo advokatas apskundė nuosprendį dėl pasipriešinimo policijai.

Praeitą savaitę E. Dragūno apeliacinį skundą prašant išteisinimo gavo nuosprendį jam paskelbęs Vilniaus miesto apylinkės teismas. 

„Šią savaitę byla su skundu išsiųsta Vilniaus apygardos teismui“, – BNS penktadienį sakė teismo atstovas Aurimas Žukauskas.

Tuo metu prokuratūra ir nukentėję policininkai nuosprendžio neskundė.

„Nepasitvirtino kaltinimas, buvo požymiai, tačiau nebuvo tyčios, teismas išaiškino, nusprendėme neskųsti“, – BNS sakė prokuroras Dainius Kunigėlis.

Atlikėjas dėl pasipriešinimo policijai, kai 2020 metais buvo sustabdytas už automobilio vairavimą naudojantis telefonu, pirmosios instancijos teismo buvo nuteistas spalį.

Jam skirta 5 tūkst. eurų bauda.

Dėl nesunkaus pareigūnų sveikatos sutrikdymo E. Dragūnas išteisintas, nenustačius, kad žalą pareigūnų sveikatai sukėlė būtent jo veiksmai.

Nuosprendžio neskundė ir pareigūnai.

 „Iš esmės su nuosprendžiu sutinkam. Svarbu, kad E. Dragūno neteisėti veiksmai, kurie buvo paviešinti, yra teisiškai įvertinti, tai pripažinta nusikaltimu. Tikimės, kad nuosprendį paliks galioti ir apeliacinės instancijos teismas“, – BNS sakė policininkų advokatė Marina Gušauskienė. 

Vilniaus miesto apylinkės teismas taip pat priteisė iš E. Dragūno kompensacijas nukentėjusiems policininkams ir jų darbovietei. Policininkams priteista po 500 eurų neturtinei žalai atlyginti. Taip pat visiškai ar iš dalies tenkinti „Sodros“, Valstybinės ligonių kasos ir Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato, kuriame dirba nukentėję policininkai, ieškiniai.

Teismo skaičiavimais, E. Dragūnas, įskaitant baudą ir ieškinius, iš viso turės sumokėti apie 13-14 tūkst. eurų.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode