Sprogimas

Gydymo įstaigos ir toliau turės užtikrinti COVID-19 plitimo prevenciją

prevencNuo gegužės 1 d. šalyje atšaukus ekstremaliąją padėtį dėl COVID-19 ligos ir toliau gydymo įstaigos turės užtikrinti viruso plitimo prevenciją. Gydymo įstaigų lankytojai turės laikytis infekcijų kontrolės taisyklių, bus įdiegiamos įvairios organizacinės skambučių valdymo, pacientų informavimo priemonės.

Siekiant užtikrinti, kad COVID-19 liga neplistų gydymo įstaigose, pirminės asmens sveikatos priežiūros paslaugas teikiančios įstaigos privalės turėti papildomas medicinos priemones: bekontakčius termometrus, pulsoksimetrus, asmens apsaugos priemones visiems darbuotojams. 

Įstaigos ir toliau turės užtikrinti, kad būtų valdomi žmonių skambučių srautai ir pacientai galėtų prisiskambinti į registratūrą. Žmogui nepavykus prisiskambinti, jam bus perskambinama. Visiems pacientams turės būti užtikrinta galimybė pasirinkti jiems patogų registracijos būdą: telefonu, internetu ar atvykus gyvai į įstaigos registratūrą.

Pacientų ir gydymo įstaigų darbuotojų nosį ir burną dengiančių apsaugos priemonių, medicininių veido kaukių arba respiratorių dėvėjimo, srautų atskyrimo tvarkos turės būti nustatytos gydymo įstaigos vadovo.

Jeigu besikreipiančiam į įstaigą žmogui būtų įtariama ar diagnozuota užkrečiamoji liga, šeimos gydytojas ar jo komandos narys turės parinkti pacientui labiausiai priimtiną variantą – pakonsultuoti telefonu ar priimti gyvai. Jei toje gydymo įstaigoje dėl darbo organizavimo ypatumų nebus galimybių priimti pacientą užtikrinant infekcijų kontrolės reikalavimų laikymosi, žmogus bus nukreiptas į kitą gydymo įstaigą, kurioje yra galimybė suteikti kontaktines šeimos gydytojo komandos paslaugas.

SAM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode