Sprogimas

Tikrintis dėl COVID-19 turės ir nepasiskiepiję kultūros paslaugas teikiantys darbuotojai

teikiantysVyriausybės sprendimu papildytas sąrašas sričių, kurių darbuotojams nuo liepos 26 dienos būtini periodiniai profilaktiniai tyrimai. Į šį sričių sąrašą įtrauktas viešasis administravimas, taip pat laisvalaikio ir (ar) pramogų, kultūros, meno paslaugų teikimo veikla (renginių organizavimas ir lankytojų aptarnavimas).

Profilaktinių tyrimų nereikia atlikti, jeigu:  

1) darbuotojui prieš mažiau nei 180 dienų tyrimų metodais buvo patvirtinta COVID-19 liga (koronaviruso infekcija);

2) darbuotojas buvo paskiepytas COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) vakcina, jei po vakcinos dozės suleidimo yra praėję ne mažiau kaip 14 dienų ir asmuo buvo paskiepytas:

  • antra vakcinos doze, kai skiepijimo schemą sudaro dvi vakcinos dozės;
  • viena vakcinos doze, kai skiepijimo schemą sudaro viena vakcinos dozė;
  • bent viena vakcinos doze, kai vakcina suleista asmeniui, kuris persirgo COVID-19 liga (koronaviruso infekcija) ir diagnozė buvo patvirtinta remiantis teigiamu PGR tyrimo ar antigeno testo rezultatu;

3) darbuotojui, kuris prieš mažiau nei 60 dienų yra gavęs teigiamą serologinio tyrimo atsakymą, išskyrus atvejus, kai serologinis tyrimas atliekamas po vakcinacijos.

Vyriausybė nustatė, kad periodiniai sveikatos patikrinimai atliekami ne dažniau kaip kas 7 dienas ir ne rečiau kaip kas 10 dienų nuo paskutinio sveikatos patikrinimo. Jeigu terminas tikrintis sueina būnant užsienyje, tokiais atvejais jis atliekamas grįžus į Lietuvos Respubliką ne vėliau kaip per 48 valandas nuo atvykimo. Jei darbas dirbamas ir (ar) veikla vykdoma nereguliariai, sveikatos patikrinimas atliekamas ne vėliau kaip likus 48 valandoms iki darbo ar veiklos pradžios, bet ne dažniau kaip kas 7 dienas ir ne rečiau kaip kas 10 dienų nuo paskutinio sveikatos patikrinimo.

Registruotis tyrimui galima internetu arba tel. 1808.

Kultūros ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode