Sprogimas

Pasenę ir nebereikalingi vaistai nemokamai surenkami vaistinėse

Valstybinė ligonių kasa prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) primena, kad žmonės į vaistines gali nemokamai grąžinti nereikalingus, nebenaudojamus ar pasibaigusio galiojimo vaistus. Vaistinės pasirūpins, kad tokie vaistai būtų sunaikinti.
 Dažnai žmonės nežino, ką daryti su nebenaudojamais vaistais, kur juos galima išmesti, kaip tinkamai juos sunaikinti, nesukeliant pavojaus aplinkai ir žmonių sveikatai. Pasenę ir nebetinkami vartoti vaistai iš gyventojų priimami vaistinėse bei sunaikinami nemokamai.Tad žmogui atnešus surinktus senus vaistus į vaistinę, jie bus sunaikinti ir jam tai nieko nekainuos.
 VLK Vaistų kompensavimo skyriaus vedėjo pavaduotojos Irmos Medžiaušaitės teigimu, su vaistais reikia elgtis atsakingai. Tiek į vaistų vartojimą, tiek į jų sunaikinimą žmonės turėtų žiūrėti rimtai.


 „Mus supančią aplinką reikia saugoti, todėl nereikalingi vaistai turi būti renkami atskirai nuo komunalinių atliekų ir atiduodami vaistinėms, kurios perduotų juos saugiai sunaikinti. Tuomet būsime tikri, kad įvairios kenksmingos medžiagos nepateks į mus supančią aplinką. Taip pat norime atkreipti mažamečius vaikus auginančių tėvelių dėmesį į tai, kad, vaikams radus namuose nereikalingų vaistų, gręsia pavojus jais apsinuodyti. Tad reikėtų būti itin budriais“, – sakė I. Medžiaušaitė.
 Pasak jos, maisto papildai, medicinos prietaisai ir slaugos priemonės vaistiniams preparatams nepriskiriami, todėl jie vaistinėse nėra surenkami.
 Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, vien pernai buvo surinkta per 5651 kg vaistinių preparatų, numatytų sunaikinti.
 „Visi gyventojų į vaistines atnešti nebereikalingi vaistai turi būti priimami nemokamai. Jei vaistinės minėtų vaistų nepriimtų, gyventojai apie tai gali pranešti Valstybinei vaistų kontrolės tarnybai prie Sveikatos apsaugos ministerijos“, – teigė I. Medžiaušaitė.

Valstybinė ligonių kasa

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode