RETRO

Popiežiui rūpi teisingumas ir demokratija

rupiPopiežius Pranciškus video žinia pasveikino Meksikos panamerikietišikos žmogaus teisių ir šv. Pranciškaus mokymo kapitulos (Copaju) teisėjus, šio naujos organizacijos įsteigimo proga.

Savo kalboje popiežius samprotavo apie „kasdien vis gilėjančią, žmonijai ir planetai kenkiančią pasaulinę krizę“. Anot popiežiaus, „pragmatizmo ir pelno paradigma kelią grėsmę teisingumui ir demokratijai kaip politinei sistemai“.

Popiežius reiškė viltį, kad nauja Meksikoje ir jos žmonių gerovei skirta organizacija skatins teisėjų suvienijimą, padės jiems gintis ir leis visiems jos nariams tapti geresniais teisėjais, gebančiais apgimti teisingumą, kurio Meksikoje neabejotinai reikia, patikino Pranciškus.

Garbinga praktika daro garbingais tuos, kuriems ji skirta ir tuos, kurie ją įgyvendina. Sprendimų gerumas laimina tuos, kurie juos priima, o teisėjų drąsa neteisingos valdžios atžvilgiu atnaujina žmonių tikėjimą ir stiprybę, pažymėjo popiežius ir padėkojo Meksikos teisėjams už visa, ką jie daro. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode