Sprogimas

Popiežius pakvietė jaunimą į PJD Lisabonoje, prašė melstis už Ukrainą ir Palestiną

jaunimaPo sekmadienio Mišių Asčio katedroje popiežius vadovavo Viešpaties angelo maldai. Prieš palaiminimą Romos vyskupas kreipėsi ypač į jaunimą, dar kartą pakartojo kvietimą dalyvauti Pasaulinėje jaunimo dienoje 2023 metais Lisabonoje ir prisiminė nuo karo kenčiančius kraštus, išskirtinai paminėjo Ukrainą ir Palestiną.

Anot Pranciškaus, mūsų laikams reikia maištaujančio jaunimo, ne prisitaikėlių, ne išmaniųjų telefonų vergų, o pasiryžusiųjų pakeisti pasaulį, kaip Marija atvedančių Jėzų kitiems, besirūpinančių kitais, kuriančių seseriškas ir broliškas bendruomenes, įgyvendinančių savo svajones.

Popiežius pažymėjo, kad dabartiniais laikais pasaulis patiria taikos badą ir prašė pagalvoti apie visas pasaulio vietas, kuriose vyksta karai. Paminėjęs kenčiančią Ukrainą, popiežius prašė imtis veiksmų ir melstis už taiką. Pranciškus taip pat kvietė melstis už gaisro nelaimėje pabėgėlių stovykloje Gazoje, Palestinoje, žuvusius asmenis, įskaitant kelis vaikus ir už visa Palestinos tautą, kamuojamą daug metų trunkančio konflikto. To prašykime Marijos, Taikos karalienės, – ragino sekmadienio vidudienio maldos apmąstyme popiežius Pranciškus. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode