Sprogimas

Popiežius: pabėgėliai – ne skaičiai, bet mūsų broliai ir seserys

pabegKetvirtadienio pavakare popiežius Pranciškus buvo nuvykęs į Romos miesto šiaurinėje dalyje įsikūrusią Popiežiškąją „Maria Mater Ecclesiae“ kolegiją ir pasveikino joje vykstančio tarptautinio mokyklų tinklo „Scholas Occurrentes“ surengto mokinių ir studentų susitikimo dalyvius. Popiežiaus žodžių klausėsi penkios dešimtys jaunuolių iš penkių žemynų.

Lapkričio 25-ąją buvo minima Tarptautinė kovos su smurtu prieš moteris diena, dėl to ir Pranciškus, susitikdamas su mokiniais ir studentais, sakė, kad smurtas prieš moteris, prekyba žmonėmis, nuo kurios dažniausia nukenčia moterys, yra viena didžiųjų mūsų laikų blogybių, kurios negalima nematyti ir su kuria reikia ryžtingai kovoti. Prekybos žmonėmis aukomis labai dažnai tampa migrantai ir pabėgėliai. Popiežius prašė visada atsiminti, kad, kai kalbame apie pabėgėlius, kalbame ne apie skaičius, bet apie mūsų brolius ir seseris, kurie turėjo bėgti. Labai daug šių žmonių patenka į vergiją, uždaromi į tikras koncentracijos stovyklas, sakė Pranciškus, patikslindamas, kad šį kartą jis turi galvoje tai, kas dedasi Libijos pakrantėje.

„Esu sutikęs daug pabėgėlių, kurie man pasakojo, kiek laiko užtruko, kol jie pasiekė Europą. Jie keliavo metus, dvejus ar trejus“, – sakė popiežius. „Pabėgėlio gyvenimas – tai gyvenimas gatvėje, bet ne savo gatvėje, ne savo miesto gatvėje, o gyvenimo gatvėje, kur esi ignoruojamas, trypiamas, su tavimi elgiamasi taip, tarsi būtum niekas.“

Pasak popiežiaus, pagal mūsų požiūrį į pabėgėlius ir migrantus galime spręsti apie mūsų pačių sugebėjimą atjausti kenčiantį žmogų. „Būkite atsargūs“, – perspėjo popiežius jaunimą, – „kad nebūtumėte įkalinti gyvendami savo tėvynėje, įkalinti kultūriškai“. Pranciškus prašė jaunimą nesusitaikyti su tokiais papročiais ir požiūriais, kurie atima jautrumą, neleidžia jausti ir girdėti kito žmogaus. (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode