Sprogimas

Popiežiaus žinia neįgaliesiems: Jėzus – jūsų bičiulis, Bažnyčia – jūsų namai

neigKasmet gruodžio 3-ąją minima Tarptautinė neįgaliųjų diena. Artėjant šiemetiniam minėjimui buvo paskelbta popiežiaus Pranciškaus žinia neįgaliesiems, kuri ketvirtadienio rytą buvo pristatyta Vatikano spaudos salėje.

Popiežiaus žinios tema – evangelisto Jono užrašyti Jėzaus žodžiai: „Jūs esate mano draugai“ (Jn 15, 14).

Šventasis Tėvas rašo, kad turėti Jėzų kaip draugą yra didžiausia paguoda, galinti kiekvieną iš mūsų paversti dėkingu ir džiugiu mokiniu, liudijančiu, kad mūsų pačių silpnumas nėra kliūtis gyventi ir skelbti Evangeliją. Pasitikėjimas ir asmeninė draugystė su Jėzumi gali būti dvasinis raktas, padedantis ramiai priimti visus mūsų patiriamus apribojimus. Toliau šią mintį popiežius plėtoja Bažnyčios gyvenimo ir pašaukimo kontekste, nes būtent Bažnyčia yra aplinka, kurioje mes pirmiausia patiriame bičiulystę su Jėzumi. Krikštas kiekvieną iš mūsų padaro visateisiu bažnytinės bendruomenės nariu ir kiekvienam suteikia galimybę be jokios atskirties ar diskriminacijos sušukti: „Aš esu Bažnyčia!“, rašo popiežius ir pakartoja, kad Bažnyčia iš tiesų yra visų mūsų namai. „Mes visi kartu esame Bažnyčia, nes Jėzus pasirinko būti mūsų draugu.“

Deja, tęsia Pranciškus, net ir labai pažangiais mūsų laikais daug negalią kenčiančių žmonių jaučia, kad visuomenė juos laiko svetimkūniais ir našta. Diskriminacija vis dar yra labai paplitusi įvairiuose socialinio gyvenimo lygmenyse; ją skatina neišmanymas ir kultūra, kuri nenori suvokti neįkainojamos kiekvieno žmogaus vertės. Tačiau kaip tik tuomet Jėzaus draugystė, kurią visi gauname kaip neužtarnautą dovaną, sugrąžina mums pasitikėjimą savimi, savo vertės suvokimą. Jėzaus draugystė mus saugo ypač tada, kai tenka susidurti su sunkumais ir išmėginimais.

Savo žinos pabaigoje popiežius pamini dabartines sudėtingas pandemijos sąlygas, kurios turėjo ir tebeturi labai skaudžių pasekmių daugelio neįgalių žmonių gyvenimui. Žinokite, rašo Pranciškus, kad popiežius ir Bažnyčia yra jums ypatingai artimi, jus atsimena ir myli. (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode