Sprogimas

Popiežius: pasaulis vystosi, tačiau ir toliau daug žmonių vargsta

vargstaSekmadienį, po kartu su Šv. Petro aikštėje buvusiais romiečiais ir turistais kalbėtos „Viešpaties angelo“ maldos, popiežius dar kartą ragino neužmiršti vargstančiųjų, kuriems skirta pasaulinė diena minima šį sekmadienį.

„Šiandien švenčiame penktąją Pasaulinę vargstančiųjų dieną, kuri yra prieš keletą metų švęsto Gailestingumo jubiliejaus vaisius. Šiemetinės dienos tema – Jėzaus žodžiai: „Vargšų jūs visuomet turite su savimi“ (Mk 14, 7). Ir tai tiesa: žmonija tobulėja, vystosi, bet vargšų visada yra su mumis. Visada yra vargstančių žmonių ir juose yra Kristus. Vargstančiuosiuose yra Kristus“, – sakė popiežius ir priminė šiemetinės Pasaulinės vargstančiųjų dienos proga penktadienį Asyžiuje surengtą liudijimų ir maldos susitikimą, kuriame ir jis pats dalyvavo. Popiežius taip pat padėkojo už daugybę solidarumo iniciatyvų, organizuotų vyskupijose ir parapijose visame pasaulyje.

Sekmadienio vidudienį popiežius paminėjo ir pastarosiomis dienomis Glazge vykusį Jungtinių Tautų aukščiausiojo lygio susitikimą klimato kaitos klausimais COP26, kuriame irgi skambėjo vargstančiųjų šauksmas ir Žemės šauksmas. „Raginu visus, kuriems tenka politinė ir ekonominė atsakomybė, dabar drąsiai ir įžvalgiai darbuotis; kartu kviečiu visus geros valios žmones aktyviai ir su pilietine atsakomybe rūpintis mūsų bendrais namais“, – kalbėjo Pranciškus.

Galiausiai popiežius priminė, kad šį sekmadienį, kai minima Pasaulinė vargstančiųjų diena, prasideda registracija į vadinamąją „Laudato si’“ platformą, kuri siūlys įvairias  iniciatyvas, skatinančias integralią ekologiją. (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode