Sprogimas

Adventu prasidėjo Bažnyčios nauji liturginiai metai: pašventintas vainikas

Šiandien, lapkričio 28-ąją, pirmuoju Advento sekmadieniu, prasideda Bažnyčios nauji liturginiai metai.

Mažeikiuose, Burbos skvere, pašventintas klubo ,,Mano namai“ nupintas Advento vainikas, uždegta simbolinė žvakė.

 

Nupintas ir pašventintas vainikas

Advento vainikas Mažeikiuose pinamas nuo 2013-ųjų. Beveik 5 metrų skersmens metalinis karkasas apkaišytas eglių šakomis, padabintas šventiniais papuošimais – Mažeikių klubo „Mano namai“ (vadovė Krita Kinčienė) darbas.

Advento vainiką pašventino Mažeikių dekanato dekanas, Švč. Jėzaus Širdies parapijos klebonas kan. Donatas Stulpinas.

Giesmėmis, dainomis ir muzika susirinkusiuosius šildė Vytauto Klovos muzikos mokyklos mokiniai ir mokytojai, Mažeikių kultūros centro fokloro ansamblis „Alksna“, Viekšnių kun. Jono Ilskio ateitininkų kuopos valdyba.

Advento žvakių reikšmės

Advento žvakės pabrėžia tamsos ir šviesos kontrastą. Biblijoje Kristus vadinamas pasaulio šviesa, o žmogų apgaubusi nuodėmės tamsa. Per Adventą laukiama Kristaus atėjimo. Su kiekvienos žvakės įžiebimu išsisklaido vis daugiau tamsos, nes Jo atėjimo laikas artėja.

Keturios žvakės žymi keturis Advento sekmadienius. Trys violetinės žvakės reiškia maldą, atgailą ir pasninką, kurie praktikuojami per Adventą ir Gavėnią. Rožinė žvakė reiškia džiaugsmą, kurį Dievo įsikūnijimas atnešė žmonijai. Ji įžiebiama trečiąjį sekmadienį. Kartais vainikas turi ir penktąją, baltos spalvos, žvakę, kuri simbolizuoja Kristų ir yra įžiebiama per Kūčias.

Birutės Šneideraitienės nuotr.

Daugiau nuotraukų: (12) Facebook

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode