Parama dėkojame




Sprogimas

Žagarės dvare bus galima nusikelti ir į ateitį, ir į praeitį

Šiaurės vakarų Lietuvoje esantis Žagarės regioninis parkas pavasarį pakvies lankytojus į interaktyvią ekspoziciją, skirtą dvaro sodybai ir parko autoriaus kūrybai. Publikai numatoma sukurti virtualios realybės edukacines programas su filmais ir žaidimais. 

 

„Žagarės regioninio parko lankytojų centre, trijose patalpose bus įrengta ekspozicija. Lankytojai galės susipažinti su Žagarės dvaro sodyba ir parko autoriaus G. Kufaldto kūryba. Ekspozicija bus tokia, kad lankytojas galės ir virtualiai, ir pats kurti parką“, – BNS sakė parko direkcijos vyriausioji specialistė Giedrė Rakštienė. 

Dvaro parkas sukurtas pagal dendrologo, architekto Georgo Kufaldto (Kufalto) projektą. 

Žagarės regioninio parko direkcija spalį paskelbė 155 tūkst. eurų (be PVM) vertės ekspozicijos sukūrimo konkursą. Sukūrus žaidimą žmonės galės suprojektuoti savo parką su augalais, fontanais, takais, bus galima pamatyti, kaip parkas atrodys po 20-50 metų, kai jau užaugs augalai. 

Be to, virtualios realybės filme su žaidimu bus galima grįžti į praeitį ir pamatyti dvarų gyvenimą: dalyvauti puotoje, pasivaikščioti po parką ar pamatyti tos epochos drabužius. 

„Filmas su žaidimu turi suteikti galimybę teleportuotis ir pajausti dvaro ir dvariškių gyvenimą. Filmavimuose turi dalyvauti aktoriai, naudojamas to meto rekvizitas“, – nurodoma konkurso specifikacijoje. 

Pasak G. Rakštienės, projektas daugiausia bus finansuojamas Europos Sąjungos (Lietuvos-Latvijos bendradarbiavimo per sieną programos) lėšomis: „Kartu su mūsų partneriais iš Latvijos, iš Jelgavos, tas projektas bus įgyvendinamas.“ 

Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba jau pasirašė 3,6 mln. eurų vertės sutartį su bendrove Panevėžio statybos trestas – ji sutvarkys Žagarės dvaro parko infrastruktūrą – atkurs 2,1 km ilgio istorinę mūrinę tvorą ir vartus, įrengs vandentiekio, elektros tinklus, vaikų žaidimų, pikniko aikšteles. 

Parke planuojama iškirsti beveik 2 tūkst. medžių ir krūmų, apgenėti per 500 ir pasodinti 4,7 tūkst. naujų medžių. 

vstt.lrv.lt nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode